Deze schrijvers vormen de jury van de
Nijmeegse Literatuurprijs
NIJMEGEN - Thomas Verbogt beoordeelt dit jaar de inzendingen van de Nijmeegse Literatuurprijs. Samen met Marlies Morshuis en Stefan van Dierendonck vormt hij de jury van de prijs, die bedoeld is om literair talent te ontdekken.
Het is de tweede keer dat Thomas Verbogt in de jury van de prijs zit, eerder deed hij dat in 2007. Nijmegen speelt een belangrijke rol in het werk van de schrijver, zowel in zijn columns voor De Gelderlander als in zijn boeken.
Schrijver Stefan van Dierendonck uit Nijmegen is een voormalig priester. Hij schreef twee boeken: En het regende brood (2012) en En het sneeuwde in Rome (2017). Marloes Morshuis uit Nijmegen schrijft jeugdboeken. Eerder dit jaar verscheen haar derde jeugdroman, De schaduwen van Radovar.
Feestavond
Columns, gedichten, verhalen en liedteksten: alle genres zijn geoorloofd voor de Nijmeegse Literatuurprijs, als de teksten maar van literaire aard zijn. Inzenden kan tot en met 31 oktober via inzenden@nijmeegseliteratuurprijs.nl. De winnaar wordt vrijdag 14 december bekendgemaakt op een speciale literaire feestavond in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Genomineerde deelnemers moeten hun verhaal (maximaal 1.000 woorden) voordragen.
De winnaar krijgt 500 euro, een coachingsgesprek en een optreden op het Nijmeegs Boekenfeest. Het doel van de prijs is namelijk schrijvers te helpen zich verder te ontwikkelen.
De literatuurprijs is bedoeld voor toekomstige schrijvers en talenten uit Nijmegen en omgeving. Het is een initiatief van De Gelderlander, de Openbare Bibliotheek Zuid-Gelderland, Poëziecentrum Nederland en literair tijdschrift Op Ruwe Planken. Dat gebeurt onder leiding van de Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hachelijke momenten voor Wijchenaar Ton Arts bij HandBikeBattle in Tirol
UBBERGEN - Voor zes dwarslaesie-revalidanten van de Sint Maartenskliniek in Ubbergen was de HandBikeBattle in de Oostenrijkse bergen een groot succes. Maar ook schrikken. -
PREMIUMCOLUMN MARCEL RÖZER
De oortjesdame mist mus en mooie man
Op een terras zit een jonge vrouw, felroze broek met het patroon van behang van vroeger. Daarboven schreeuwt een T-shirt: ORANJE. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
OPROEPJE |Samen uit, samen thuis, of heb je geen QR-code?
-
Heumen gaat strijd met oprukkende fastfoodketens in regio niet aan, ook geen gratis fruit voor kinderen
MALDEN - Het is ‘per definitie’ niet de rol van een gemeente fastfoodketens te verbieden, of te eisen dat die hun menu gezonder maken. Dat stelt de gemeente Heumen. Die is dus niet van plan in actie te komen, nu er steeds meer fastfoodrestaurants in de regio komen.
-
met video | update
Waterleiding springt, straat loopt onder en deel Nijmeegse wijk Hatert zonder water: ‘Het spoot de lucht in’
NIJMEGEN - Een deel van de Nijenrodestraat in Nijmegen is zaterdagochtend onder water gelopen door een gesprongen waterleiding. -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden.
In samenwerking met indebuurt Nijmegen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer