Volledig scherm
Thomas Verbogt. © Do Visser

Deze schrijvers vormen de jury van de
Nijmeegse Literatuurprijs

NIJMEGEN - Thomas Verbogt beoordeelt dit jaar de inzendingen van de Nijmeegse Literatuurprijs. Samen met Marlies Morshuis en Stefan van Dierendonck vormt hij de jury van de prijs, die bedoeld is om literair talent te ontdekken.

Het is de tweede keer dat Thomas Verbogt in de jury van de prijs zit, eerder deed hij dat in 2007. Nijmegen speelt een belangrijke rol in het werk van de schrijver, zowel in zijn columns voor De Gelderlander als in zijn boeken.

Schrijver Stefan van Dierendonck uit Nijmegen is een voormalig priester. Hij schreef twee boeken: En het regende brood (2012) en En het sneeuwde in Rome (2017). Marloes Morshuis uit Nijmegen schrijft jeugdboeken. Eerder dit jaar verscheen haar derde jeugdroman, De schaduwen van Radovar

Volledig scherm
Stefan van Dierendonck. © Koen Verheijden

Feestavond

Columns, gedichten, verhalen en liedteksten: alle genres zijn geoorloofd voor de Nijmeegse Literatuurprijs, als de teksten maar van literaire aard zijn. Inzenden kan tot en met 31 oktober via inzenden@nijmeegseliteratuurprijs.nl. De winnaar wordt vrijdag 14 december bekendgemaakt op een speciale literaire feestavond in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Genomineerde deelnemers moeten hun verhaal (maximaal 1.000 woorden) voordragen.

De winnaar krijgt 500 euro, een coachingsgesprek en een optreden op het Nijmeegs Boekenfeest. Het doel van de prijs is namelijk schrijvers te helpen zich verder te ontwikkelen.

De literatuurprijs is bedoeld voor toekomstige schrijvers en talenten uit Nijmegen en omgeving. Het is een initiatief van De Gelderlander, de Openbare Bibliotheek Zuid-Gelderland, Poëziecentrum Nederland en literair tijdschrift Op Ruwe Planken. Dat gebeurt onder leiding van de Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen.

Volledig scherm
Marloes Morshuis. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.