Deze vijf kerken kregen een tweede leven

NIJMEGEN - De komende tien jaar komen duizenden kerken leeg te staan. Sloop is vaak geen optie voor deze karakteristieke gebouwen. Maar je kunt niet van elke kerk een theater of restaurant maken. Vijf willekeurige voorbeelden van kerken uit de regio die hun religieuze status hebben verloren. 

33 reacties

 • elco

  2 jaar geleden
  Bizar dat mensen voor een ander gaan denken als ze vinden dat iets niet meer van deze tijd is en dus geen belastinggeld mag kosten en zich er ook niet in willen verdiepen.Helaas heeft de kerk verloren mensen die anders willen maar aan kracht van het Evangelie is het rijk want waarvoor leven op deze aarde? Een korte tijd tussen geboorte en overlijden zit tussen je aardse leven wat voor leuk is en moet zijn, het leven is een zoektocht met vallen en opstaan.Dus mensen kom naar de kerk en ga serieus nadenken over de zin van het leven.
 • Dion

  2 jaar geleden
  Ik heb me laten uitschrijven na dat enorme schandaal waarvoor niemand in de gevangenis is gegaan.
 • Dion

  2 jaar geleden
  Nou ik zie hem nooit want hij staat helemaal niet vrij en je moet er flink voor omlopen. Het zou een prima plek zijn voor een appartementencomplex met mooi uitzicht.
 • Dion

  2 jaar geleden
  Ik vraag me af of zo'n oude kerk niet zal instorten indien er moderne geluidsinstallaties komen te staan.Ik vind een markthal wel leuk klinken.
 • Dion

  2 jaar geleden
  Waarom is sloop geen optie? Zet er iets leuks neer wat wel mensen/toeristen trekt. Wie gaat er nu nog oubollig kerkjes bezoeken op vakantie? (Tenzij het echt hele mooie zijn).

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Nijmegen e.o.