Drukte en file op de N18 vorige maand bij de reconstructie van de kruising naar Zelhem.
Volledig scherm
Drukte en file op de N18 vorige maand bij de reconstructie van de kruising naar Zelhem. © Jan Ruland van den Brink

Deze wegen moet je dit weekeinde maar mijden

NIJMEGEN/LICHTENVOORDE - Waar het verkeer deze week al flink gehinderd werd door files, wordt het er dit weekeinde op sommige wegen in onze provincie en net daarbuiten niet beter op.

Zo is de A73 Nijmegen-Maasbracht (van Dukenburg naar Cuijk en van Malden naar Rijkevoort) het hele weekeinde afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. De toerit Malden en de afrit Cuijk zijn dicht. De afsluiting duurt van vrijdagavond 21.00 uur tot maandag 06.00 uur. De wegdelen van Cuijk naar Haps  en van Haps naar Rijkevoort gaan maandag een uur eerder open. Daarnaast is de A73 afgesloten van zaterdag 21.00 uur tot zondag 12 november 09.00 uur, vanaf het knooppunt Rijkevoort tot Boxmeer (in de richting Venlo).

Ook het doorgaand verkeer in de Achterhoek ondervindt overlast. Daar is een deel van de Twenteroute bij Lichtenvoorde, tussen Zieuwent en Harreveld, van vrijdag 19.00 uur tot maandag 06.00 uur afgesloten in verband met de reconstructie van een kruising. 

Bussen

Door de afsluiting van Varsseveldseweg in Lichtenvoorde vervalt de halte Meidoornstraat van lijn 72 tussen 10 november en 4 december. De vervangende halte is halte Twenteroute.

Door de weekendafsluiting van N18 bij Lichtenvoorde Zuid vervalt de halte Harreveld richting Varsseveld van lijn 74 tussen vrijdag 10 november 19:00 uur en maandag 13 november 06:00 uur.

De vervangende halte is een tijdelijke halte aan Parallelweg t.h.v. Harreveld. Dit geldt alleen voor de ritten vanaf 19.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.