Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegen/Nederland: van oldenbarneveltstraat 26-28-30Dgfotofoto: Bert Beelen © Bert Beelen

Deze zomer staan veertig studenten op straat door illegale verkamering in Nijmegen

NIJMEGEN - Zeker 40 studenten die wonen in illegaal verkamerde panden in de Nijmeegse wijk Bottendaal dreigen deze zomer op straat te komen. Onlangs ontvingen zij brieven van de Omgevingsdienst Nijmegen (ODRN), waarin staat dat de panden vóór eind juni gelegaliseerd moeten zijn. Als dat niet gebeurt, moeten de studenten hun kamers uit. Het is een druppel op een gloeiende plaat, stelt bewonersplatform Kamerbreed.

Het gaat om studenten die wonen in historische panden aan de Van Oldenbarneveltstraat en Burghardt van Den Berghstraat. Om de panden te legaliseren, moeten verhuurders een omzetvergunning aanvragen. De voorwaarden voor een dergelijke vergunning zijn afgelopen jaar fors aangescherpt.

De omgevingsdienst heeft de studenten in kwestie al laten weten dat de kans dat alsnog een vergunning wordt verleend zeer gering is en ze daarom ernstig rekening moeten houden met een noodgedwongen vertrek.

Een van de getroffen bewoners is de 22-jarige Timo. Hij maakt zich geen zorgen over een mogelijke uitzetting. ,,Ik ga binnenkort sowieso verhuizen, dus mij raakt het niet”. Dat is anders voor zijn huisgenoten, vervolgt hij:  ,,Eentje heeft werk in de stad en moet daarvoor in het centrum blijven. En dat is nogal een dingetje in Nijmegen, een kamer vinden in het centrum.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.