Dik half miljoen euro aan boetes in zes maanden; waarom wordt autoverbod op Waalkade zo massaal genegeerd?

VIDEODe Waalkade in Nijmegen is verboden terrein voor auto’s. Toch zien bestuurders het inrijverbod massaal over het hoofd. De gemeente neemt nu opvallende maatregelen.

12 reacties

 • Leo Lans

  2 maanden geleden
  @Astrid Bakker. Dank voor het bericht. Drie weken geleden voerde ik de geslotenverklaring Waalkade aan als wijziging bij Google. In mijn ingelogde Google Maps stuurt hij me nu inderdaad niet meer over de Waalkade. Maar met jouw adres nog wel, inderdaad. Ik meld het nog eens.
 • Francis Wally

  2 maanden geleden
  Omdat men niet verwacht dat er een foto van de overtreding word gemaakt. Zien geen politie en men heeft dan lak aan geplaatste borden.
 • Peter Daanen

  2 maanden geleden
  Als men bij de gemeente niet snapt waarom dit fout gaat, snap ik niet waarom ze dit bij de gemeente niet snappen. Of eigenlijk snap ik het wel, want er is zo veel wat ze bij de gemeente niet snappen, dus waarom zouden ze dit dan wel snappen.
 • Astrid Bakker

  2 maanden geleden
  Ook google maps leidt je over de waalkade als je op bepaalde adressen in de benedenstad moet zijn. Probeer bijvoorbeeld 'Achter de vismarkt'
 • irene franken

  2 maanden geleden
  Bestemming Waalkade is verblijf gebied zo ingericht dat er geen gemotoriseerd verkeer over zou komen . Totdat ieders verbazing de bus er rijd en dat brengt de verwarring WEG MET DIE BUS !!!