Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Directeur Rigtergroep: 'Ten onrechte als crimineel weggezet door gemeente Nijmegen'

NIJMEGEN - Directeur Monique Neuféglise van de Rigtergroep is opgelucht, maar ook woedend na de voor haar gunstige uitspraak van de Arnhemse rechter. Met name op de gemeente Nijmegen, wethouder Bert Frings in het bijzonder. 

36 reacties

 • iRT

  4 jaar geleden
  Eindconclusie: it ain't over, until the '**FAT** Lady' sings.. Geen reden om "opgelucht adem te halen", Neuféglise; we wachten met spanning op de EINDUITSPRAAK.. (en/of een hoger beroep)!Ook ik was cliënt van Rigter, wonende op een véél te dure toplocatie aan de St. Annastraat. Goede, bekwame begeleiding, maar tóch, denk ik NIET te hebben gekregen waar ik voor betaald heb: mijn MAXIMALE, beschikbare PGB ging geheel OP(!); tot zover de basis van een PGB, nml.: ZELFREGIE, het zélf inkopen van zorg!Dit 's niet uit te leggen aan mijn PGB-verstrekker.. (wat ik wél zou moeten kúnnen!)
 • iRT

  4 jaar geleden
  @Tinus Kappels: Als u het IGZ-rapport (2017) had gelezen, dan had u kunnen lezen dat zij d.m.v. onderzoek hebben aangetoond(!), dat er: te weinig personeelsleden, met niet toereikende opleidingen, werkzaam waren op verkeerde plekken/zorgzwaartepaketten!Overigens: zie ook alle incidenten bij Rigter in overige artikelen in de media.. Snap best dat een cliënt dit ook zo ervaart.
 • Tinus Kappels

  4 jaar geleden
  Hoe heb jij de zorg dan kunnen beoordelen? Dit is dus precies het probleem in Nijmegen. Papagaaiengedrag en oordelen over dingen waar je geen verstand van hebt. De frustratie over de uitslag spreekt wel boekdelen!! 
 • Paladijn

  4 jaar geleden
  Wij hebben in het gebouw De Paladijn gewoond aan de IJsvogelpassage en kunnen dus uit ervaring spreken. De zorg voor de cliënten in de peperdure appartementen was ver beneden de maat en leidde tot veel overlast. Er woonden veel meer cliënten dan was afgesproken en met meer zorgzwaarte. Was niet bekend bij de andere bewoners/eigenaren. Rapport Inspectie staat gewoon op internet. s' Nachts en in het weekend was er helemaal geen begeleiding. Mevrouw Neufeglise is alleen maar bezig met haar eigen financiële situatie en speelt nu het slachtoffer. Terwijl de cliënten slachtoffer waren en zijn!
 • iRT

  4 jaar geleden
  Mensen,.. Laten we nou blij zijn dat de gem. Nijmegen niet voor de wettelijk gangbare weg heeft gekozen, nml.: budgethouder/cliënt aansprakelijk stellen, sancties als beëindiging van PGB én woning opleggen, terugvorderingen (jáááren lang torenhoge schulden van €1000,-en!), etc..Spijtig dat er mensen zijn die gedwongen waren om hun leven om te gooien, maar het had ook zomaar 30+ rechtzaken cliënt vs. gem. Nijmegen kunnen worden; het geld word al-dan-niet teruggehaald, daar waar het IS..  ;) ..DUS NIET BIJ DE CLIËNT!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen