Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Lotgering (li) en Toni Versluijs, NXP © Bert Beelen

Directie NXP: 'Investering bevestigt het vertrouwen in onze fabriek'

NIJMEGEN - Nog niet zo lang geleden was er binnen NXP discussie over de levensduur van de chipfabriek in Nijmegen. Nu wordt er jarenlang vooruit gepland, en is louter groei het vooruitzicht. Het bedrijf steekt miljoenen in De Kathedraal, met dank aan de zelfrijdende auto.

Zelf rijdt Toni Versluijs een 7 jaar oude BMW. ,,Daar zullen een stuk of 15 van onze chips in zitten’’, zegt de directeur van NXP Nederland. Bij auto's van nu zijn dat er al gauw 50, waarvan bijna de helft uit Nijmegen. En dat worden er alleen maar meer. Om aan de stijgende vraag te voldoen, is een forse investering aangekondigd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.