De woningnood is hoog in de Nijmeegse woonwagenwereld. Angela en Yordi wonen noodgedwongen al drie jaar in bij haar ouders op kamp Teersdijk. Een eigen plaats is onvindbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De woningnood is hoog in de Nijmeegse woonwagenwereld. Angela en Yordi wonen noodgedwongen al drie jaar in bij haar ouders op kamp Teersdijk. Een eigen plaats is onvindbaar. © Foto: Bert Beelen

Discrimineert gemeente Nijmegen woonwagenbewoners nog steeds?

NIJMEGEN - Nijmeegse woonwagenbewoners slepen de gemeente Nijmegen mogelijk opnieuw voor het College voor de Rechten van de Mens. Want ze zien het als discriminatie, dat de gemeente te weinig  standplaatsen voor hen regelt. Overleg met de gemeente moet in eerste instantie de oplossing brengen. 

9 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  7 maanden geleden
  Harrie Peeters Geloof je dat zelf? Op papier verdienen ze vaak niks of weinig, zijn ze gescheiden en krijgt de vrouw een uitkering.
 • Frank van de Berg

  11 maanden geleden
  Zet er gewoon 30 van die metalen stacaravans neer die je vroeger veel op de camping zag nemen niet veel plaats in en je kunt heerlijk op het kamp wonen en wat ook nog een voordeel is er zitten wielen onder kun je hem ook nog is verplaatsen iedereen blij mag dat jongen stel op de foto er als eerste in.
 • Harrie Peeters

  12 maanden geleden
  Jan cobussen, jij vergeet een belangrijk detail en dat deze woonwagenbewoners hun optrekje zelf betalen en niet om een door de gemeente betaalde woning vragen.
 • Gerrit Louter

  12 maanden geleden
  Dit zijn echt geen woon wagens meer...maar complete prachtige bungalows waar je...als ze op een camping staan , maar beperkt in mag wonen , kan ergens wel begrijpen dat deze mensen vanuit hun cultuur bij elkaar willen wonen , maar maak dat dan ook voor iedereen bereikbaar die dit wilt..! bouw complete wijken met dit soort huizen , ze zijn snel op te bouwen , en de woningnood is er snel mee opgelost...! en helemaal als permanente bewoning op recreatie parken ook word toe gestaan !
 • Jan COBUSSEN

  12 maanden geleden
  woonwagens ???, wagens hebben toch wielen? zijn geen woonwagens meer maar luxe woningen, wil ook wel een plaats aanwijzen waar ik met de familie wil wonen, moet de gemeente er maar woningen neer zetten, heb al een paar tekeningen, hoe ze moeten worden, bij wie van de gemeenteraad kan ik ze indienen, wil er gaar in de zomer in.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.