De vrouw ging volgens de rechter te ver met haar bericht op Linkedin.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrouw ging volgens de rechter te ver met haar bericht op Linkedin. © Jens Büttner

Dit bericht op LinkedIn kost zorgmedewerkster haar baan: ‘Zal nog vaker gebeuren’

NIJMEGEN - Mag ontslag volgen na een bericht op sociale media? Juristen denken dat digitale uitingen op LinkedIn, Facebook en Twitter vaker reden zullen zijn voor het einde van een dienstverband. Zeker in coronatijd.

26 reacties

 • Ruud Andriessen

  6 maanden geleden
  Hoeveel clienten van de Waalboog zijn er overleden aan Covid ? En hoe is het met de medewerkers en hun dierbaren die al dan niet direkt contact hebben met de clienten gesteld? En dan: Met zo een staflid die kennismanagement doet in de gelederen kan de Waalboog geen schaars personeel werven. Ontslag? Hef de functie op. Er zijn genoeg externe adviesbureaus te vinden.
 • Marjan hutten

  6 maanden geleden
  of krijgt deze mevrouw op den duur wel gelijk? En dan?
 • Mattie Veld

  6 maanden geleden
  Het ontslag is in mijn ogen volkomen terecht, deze gasten met hun "Neurenberg" theorie sporen niet en brengen de werkgever en collega's daarmee in diskrediet. Als ik dit bij mijn baas doe, kan ik ook mijn boeltje pakken. Denk beter na voor je wat post, zeker over zoiets!
 • Ron van Dijk

  6 maanden geleden
  Nog één keer dan: Ivermectine werkt niet. En juist werknemers van een zorginstelling kunnen maar beter hun mond houden wanneer ze er niets vanaf weten. Maar ja, wanneer deze dame haar onwetendheid en naïviteit in haar vrije tijd tentoonstelt (en uitdrukkelijk niet op het werk), dan is dat geen reden voor ontslag. Echter, wanneer zij Neurenberg erbij haalt en impliciet haar collega's beschuldigt van misdaad, dan is het tijd voor haar te vertrekken. Zo'n onruststoker wil je niet in je organisatie.
 • Michel Oudendag

  6 maanden geleden
  Dat mensen hier lopen te roepen dat het ontslag terecht is, en de motivatie die ze dan geven, is ronduit belachelijk, en bijna zelfs ziekelijk. Dat zijn mensen die het gelieg en bedrieg van de overheid uiteraard goedkeuren,en blindelings volgen. Deze mevr geeft haar ongezouten mening, en moet dan direct ontslagen worden, ja dat is echt heel schadelijk he. En er is 0.0 bewijs dat ze haar werk niet naar behoren deed. Idioterie ten top, en jullie werken daar aan mee.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.