De flat in de Nijmeegse wijk Lankforst.
Volledig scherm
PREMIUM
De flat in de Nijmeegse wijk Lankforst. © Foto: Bert Beelen

Dit is het wilde westen van Nijmegen: ‘Prostitutie, drugs, wapenhandel; Onbegrijpelijk dat het mag doorgaan’

NIJMEGEN - Je wilt er liever niet wonen. Dat zie je meteen als je de eenvormige, gele flat ziet die het beeld kleurt in deze hoek van de Dukenburgse buurt Lankforst. De troosteloze anonimiteit druipt ervan af en wat wél een teken van menselijk leven geeft, stemt niet erg vrolijk: rommelige balkons met oude bankstellen, balkonhekken die slordig zijn afgeschermd met groen afdekzeil en hermetisch afgesloten ramen, die geen glimp van het leven binnen verraden.

15 reacties

 • Willem de Vos

  1 maand geleden
  Er wonen op de boven galerij ook(!)uiterst fatsoenlijke en integere mensen die in voortdurende angst leven....waarvan akte!
 • ben de leider

  1 maand geleden
  @toon janssen: bruls is van oorsprong cda, dat klopt. maar hij is vooral opportunist en dat betekent in de praktijk dat hij zijn politieke richting volledig aanpast aan de plek waar hij zit voor zijn eigen toekomst. een soort windvaan die met alle winden meewaait.
 • bas vossen

  1 maand geleden
  In plaats van alles weer duurder te maken, maak een legale tippelzone in de buurt. Wapenhandelaren met 10 jaar werkkamp straffen, zal ook wel helpen denk ik. Er is veel werk te doen. Alcohol en andere drugs zijn resultaat van langdurige werkloosheid denk ik. Het sluiten van jongerencentra helpt natuurlijk ook niet echt. Ik geloof overigens niet in gevangenissen, dat schrikt echt niet af. Sorry! Hogescholen van criminaliteit, netwerkmogelijkheden voor onderwereld. Legaliseer wiet eindelijk eens!
 • Evil Admin

  1 maand geleden
  @Rick: Het heeft weinig zin om nieuwe flats neer te zetten als het probleem hetzelfde blijft, concentratie van mensen met lage inkomens en sociale problemen op dezelfde plek. Mede met dank aan de VVD die vindt dat sociale huur alleen maar voor dit soort mensen moet zijn. Er moet juist spreiding plaatsvinden. En het helpt ook niet dat de wachtlijsten voor sociale huur elders zo absurd lang zijn dat Dukenburg de enigste plek waar je nog enigszins aan de beurt kan komen voor een woning.
 • Evil Admin

  1 maand geleden
  @Toon Jansen: Alle partijen zijn tegenwoordig links, zelfs het CDA. Daarom kunnen ze zo goed met alle partijen in een regerings en gedoogcoalitie zitten. En zelfs de PVV is linkser dan linkse mensen beseffen. En bovendien, een burgemeester die goed kan samenwerken met een kneiterlinks college moet wel bereid zijn om heel wat water in zijn CDA wijn te doen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Baudet op campagne in Veenendaal: 'Vaccineren is onzinnig'
  Play

  Baudet op campagne in Veenendaal: 'Vaccineren is onzinnig'

 2. OM: Filmpje Tarik Z. niet strafbaar
  Play

  OM: Filmpje Tarik Z. niet strafbaar

Nijmegen e.o.