Wethouders Noël Vergunst en Cilia Daemen zien dat Nijmegen op verkeersgebied een transformatie moet ondergaan. ,,De stad groeit, maar we kunnen de groei van de auto niet blijven faciliteren.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouders Noël Vergunst en Cilia Daemen zien dat Nijmegen op verkeersgebied een transformatie moet ondergaan. ,,De stad groeit, maar we kunnen de groei van de auto niet blijven faciliteren.” © Bert Beelen

Dit is waarom de auto steeds meer uit centrum zal verdwijnen: ‘We zijn op weg naar een nieuwe stad’

‘Autovrije’ appartementen. Vaker betaald parkeren. Een volledige garage-etage omgebouwd tot fietsenstalling. De auto verliest terrein in de stad. Is de heilige koe straks taboe? Als Nijmegen wil blijven groeien, zit er weinig anders op, klinkt het op het stadhuis.

51 reacties

 • Jo Lit

  2 weken geleden
  Een nieuwe stad zonder centrum Een nieuwe stad zonder winkels Een nieuwe stad en de oude is bewust verwoest
 • P. Doesburg

  2 weken geleden
  ‘We zijn op weg naar een nieuwe stad’. Nee we zijn op weg naar Noord-Koreaanse toestanden. De dictatuur van de linkse partijen komt er dicht in de buurt.
 • Jochem Boxtel

  2 weken geleden
  Plaats nou eens 2 coffeeshops buiten het centrum. Dat scheelt zoooo veel autoverkeer!
 • Ilhami Yanmaz

  2 weken geleden
  Ik denk dat er een hele ander detailhandel komt omdat de samenstelling (lees:jong) van de bevolking gaat veranderen. Nijmegen zet zo een stap in de toekomst. De meeste jonge mensen hebben geen auto namelijk en die behoefte om er een te hebben is klein.
 • berrie van Altena

  2 weken geleden
  Nijmegen de meest onvriendelijke stad voor alles met een motor.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen