Volledig scherm
PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: Sinan Can © Paul Rapp

Dit is waarom Sinan Can dé Mol is: hij is een eenling

widm 2019In deze rubriek leggen wij iedere week uit waarom Sinan Can dé Mol is van Wie is de Mol (WIDM) 2019. De geboren Nijmegenaar (41) is bekend van zijn docu’s waarvoor hij zich staande weet te houden in conflictgebieden in het Midden-Oosten. Colombia? Peanuts. Maar na dit seizoen van WIDM, waarin hij kandidaat is, kan hij dus écht niet meer over straat. Deze week: Sinan is een eenling.

Het 'bondje'. Misschien is dit woord wel onlosmakelijk gekoppeld aan Wie is de Mol. Het vormen van een bondgenootschap met één of meerdere medespelers. Het kan verdomde handig zijn informatie uit te wisselen met anderen, maar daar denkt Sinan blijkbaar heel anders over.

Sinan heeft namelijk geen bondje. Het lijkt er ook op dat hij daar ook helemaal geen behoefte aan heeft. Sinan is een echte individualist, een einzelgänger, een lone wolf... de Mol. Hij kuiert waarschijnlijk het liefst lekker in z'n eentje door de Colombiaanse straatjes. 

Rick-Paul en Nielson vormden een bondje. En zo ook Merel en Jamie. Sinan niet. Sinan kijkt toe. Armpjes over elkaar en observeren maar.  Hij stond toe te kijken bij het abseilen en de kabelbaan. Hij wilde twee afleveringen geleden het liefste alleen de wals besturen. Hij genoot van het eenzame maar toch spectaculaire scheuren in de tuktuk. Zomaar wat voorbeelden waaruit blijkt dat hij het prima alleen redt. 

In de laatste aflevering kan Sinan kiezen voor zichzelf of voor de groep, tijdens de opdracht waarbij de kandidaten langs negen potten moeten lopen. Van tevoren kan Sinan de inhoud van die potten deels bepalen. Gaat hij voor geld of voor jokers? Sinan zet vol in op jokers. Natuurlijk!

Het lijkt hem ook weinig te interesseren dat de rest dat ook heeft gedaan. Minder geld in de pot, denkt hij vast. 1000 euro kost het grapje en Jamie én Rick-Paul moeten naar huis. Maar Sinan niet, ondanks dat hij geen jokers heeft. Jamie had daarentegen wel drie jokers in zijn bezit.

Sinan spreekt vervolgens in het programma over een zwarte dag. Dat moeten wij geloven zeker! Voor Sinan was het een uitzonderlijk goede aflevering. Maar dat houdt hij liever voor zichzelf. Voor hem alleen. Voor de Mol. En niemand anders.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.