Volledig scherm
PREMIUM
Uitgebrande auto's aan de Daniëlsweg in Nijmegen. © Persbureau Heitink

Dit moet je weten als je auto is uitgebrand

Vijf vragen overNIJMEGEN - Liefst zeven auto’s gingen in de nacht van maandag op dinsdag in vlammen op in Nijmegen. Het is zeker niet de enige plaats die de laatste tijd geteisterd wordt door autobranden. Ook in GraveCulemborgEde en Arnhem zijn de laatste weken meerdere wagens uitgebrand die vermoedelijk waren aangestoken. Wat moet je verzekeringstechnisch doen na zo'n brand? En neemt het aantal autobranden echt zo toe in de regio? De Gelderlander zet het op een rij. 

1. Stel, mijn auto is in brand gestoken. Krijg ik de schade wel vergoed van mijn verzekering? 

Wie zijn auto goed verzekerd heeft, moet zich vooral geen zorgen maken. Auto-eigenaren die getroffen worden door een brand krijgen de schade gewoon vergoed met zowel een beperkt Casco Verzekering als een volledige Casco (all risk)-verzekering. Volgens het Verbond van Verzekeraars heeft ruim zeventig procent van de inwoners zich zo verzekerd. Houd er wel rekening mee dat je premie kan stijgen. Is je voertuig alleen maar WA-verzekerd? Dan wordt het een ander verhaal en moet je zelf voor de kosten opdraaien. Alleen als je zelf schade veroorzaakt bij een ander, wordt de schade in zo'n geval vergoed. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.