De inwoners van Dinxperlo (Nederland) en Suderwick (Duitsland) wonen precies naast elkaar en krijgen vanaf dinsdag te maken met een bijzonder situatie door de nieuwe Duitse coronaregels.
Volledig scherm
PREMIUM
De inwoners van Dinxperlo (Nederland) en Suderwick (Duitsland) wonen precies naast elkaar en krijgen vanaf dinsdag te maken met een bijzonder situatie door de nieuwe Duitse coronaregels. © Jan Ruland van den Brink

Dit moet je weten over de ‘Nieder-lockdown’: boete tot 25.000 euro, ook gevaccineerde heeft negatieve uitslag nodig

NIJMEGEN/KLEEF - Alleen met een negatieve coronatest kom je Duitsland vanaf dinsdag nog in. Dat leidt tot veel vragen. Dit moet je weten als je tóch de grens over wilt.

13 reacties

 • Joost Mellendijk

  8 maanden geleden
  Tja we hadden vaccins voor buffer grens regio van Europese unie maar Minister de Jonge gebruikt die elders ??
 • Frans van Steen

  8 maanden geleden
  Ja, Theo Houkes, ook Duitsers moeten zich laten testen als ze hier komen, omdat ook zij gecontroleerd worden, als zij naar huis rijden!
 • Marcel Westland

  8 maanden geleden
  Pfff dat er duitsers in nijmegen rijden is toch geen probleem ? Deze moeten zowieso een negatieve test hebben als ze weer terug willen. Ja ook ik moet me elke 3 dagen testen laten. Woon in kleve werk in nijmegen.. Is dat klote...ja maar niet mekkeren ik wilde hier wonen..
 • J. Zomers

  8 maanden geleden
  Volgende week hebben we de piek bereikt daarna wordt het snel beter - dus over 2 weken is de grens weer open.
 • petra damme

  8 maanden geleden
  net even boodschap gedaan en er rijden hier genoeg duitsers het is wel krom kom regering aktie dan hun ook een negatieve test overleggen

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.