Dit Nijmeegse restaurant scoort het hoogst in de Lekker500
In de top 25 van restaurantgids Lekker500 is dit jaar geen Gelderse horeca te vinden. De hoogst genoteerde is De Nieuwe Winkel in Nijmegen op plaats 26.
Restaurantgids Lekker500 stuurde afgelopen jaar haar rapporteurs en inspecteurs weer naar horecazaken in Nederland om te beoordelen welke zaken een plek in de gids verdienen.
Het gaat daarbij heel breed van bistro tot sterrenzaak. In de ranglijst staan in totaal 500 adressen, waaronder 32 nieuwe vermeldingen.
Gelderse vermeldingen
Gelderse vermeldingen in de Top 100 zijn verder Het Koetshuis in Bennekom, De Kromme Dissel in Heelsum, De Steenen Tafel in Arnhem en ’t Raedthuys in Duiven. In het lijstje van hoog scorende nieuwkomers ontbreekt de Gelderse horeca.
Restaurant De Librije in Zwolle, van Jonnie en Thérèse Boer, is terug op de eerste plaats van de Lekker Top-100. Chef-kok Jonnie Boer die al ruim dertig jaar scoort met zijn restaurant De Librije, versloeg zijn collega’s met kwalificaties als ‘rotsvast’ en ‘vernieuwend’.
Top van de Lekker
Jan Sobecki van restaurant Tribeca in het Brabantse Heeze staat op nummer 2. Gevolgd door Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen. Drie van de vijf boegbeelden uit ‘de provincie’ volgens de Lekker aan de absolute top van de Nederlandse gastronomie.
Brut 172, het restaurant van Hans van Wolde in Reijmerstok is met de vierde plek, volgens Lekker de hoogste nieuwe binnenkomer in de top 100 van 2022.
Waar menig restaurantgids ervoor kiest om enkel nog een digitale uitgave te maken, is de Lekker ook als papieren gids te koop.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De Nieuwe Winkel in Nijmegen uitgeroepen tot nummer 2 groenterestaurant van de wereld
-
PREMIUM
Geen lockdown, toch blijven sommige restaurants dicht: ‘Te kort om te tafelen’
BEUNINGEN/WIJCHEN/BOVEN-LEEUWEN - Wéér zijn er extra coronabeperkingen, maar de horeca hoeft nu niet op slot. Toch kiest tapaszaak Dinges in Beuningen zelf voor een lockdown. -
8
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’
-
PREMIUM7
Luiercontainers in Wijchen zijn razendpopulair, maar ook bron van overlast: acht extra containers in aantocht
Beuningen, Wijchen -
-
-
Adri van Ooijen krijgt lintje in Zevenaar voor zijn werk in Maas en Waal
Recreatieondernemer Adri van Ooijen heeft donderdag een lintje ontvangen voor zijn werk in de recreatie en ten bate van de maatschappij. Hij kreeg dat uitgereikt door Luciën van Riswijk, burgemeester van Zevenaar (en oud-burgemeester van Druten)Appeltern -
PREMIUM
In dit nieuwe restaurant is vegan food de norm: ‘200 gram vlees op je bord, dat is niet meer van deze tijd’
NIJMEGEN - Waar bijna 26 jaar café Du Commerce zat, huist nu restaurant Thibeau. Hip, groen en (goeddeels) vega. ‘200 gram vlees op je bord, dat is niet meer van deze tijd.’