DJ Satori: ‘Ik op EXIT, dat is toch vet...’

interviewNIJMEGEN - Djordje Petrovic (35), beter bekend als Satori, heeft Servische roots, maar is een Nijmegenaar. Zijn leven is gewijd aan het maken van muziek en voor zijn shows reist de dj en producer met en zonder band de wereld over. ,,Vermoeiend ja, maar ik doe niets liever met mijn leven", zegt hij.

Volledig scherm
Djordje Petrovic, alias Satori. © Bastiaan Woudt

Het werk van Satori laat zich niet vangen in een genre. Djordje Petrovic combineert stijlen tot een eigen stijl. Deze zomer staat de Nijmegenaar in Servië op het hoofdpodium van EXIT, het grootste muziekfestival van de Balkan. ,,Vorig jaar was al fantastisch en nu dit.”

Wat zijn jouw Servische roots?
,,Mijn Servische vader is hier naartoe gekomen als gastarbeider. Mijn moeder is naar Nederland gevlucht uit Zuid-Afrika. Toen ze elkaar tegenkwamen in Nijmegen, zijn ze nooit meer weggegaan. Ik ben een geboren en getogen Nijmegenaar, maar Servië is voor mij net zo belangrijk als Nijmegen. Dat hoor je wel in mijn muziek. Ik laat in veel van mijn tracks de cultuur van Servië ademen.”

Wat betekent Nijmegen voor jou?
,,Als ik terugkom in Nijmegen, voel ik me net Frodo uit The Lord of the Rings. Ik heb dan de halve wereld afgereisd en ben weer thuis, in het vredige Nijmegen. De stad is voor mij heel bijzonder. Als ik terugkeer van een tour, ben ik zo op mijn gemak. Ik heb dat nergens anders. Ik kan me niet voorstellen dat ik na een optreden tot rust zou kunnen komen in een drukke stad zoals Amsterdam.”

Welke rol heeft muziek in je leven?
,,Muziek is voor mij geen hobby. Muziek is mijn leven en passie. Ik ben er altijd mee bezig, maakt niet uit waar ik ben of hoe laat het is. Als ik muziek maak, ben ik in een andere wereld en de tijd staat stil. Om mijn ideeën bij te houden, heb ik systemen. WhatsApp-groepen met mezelf, om ideeën naartoe te sturen. Of als ik een gesprek, optreden of interview heb, schrijf ik nog wel eens wat op in mijn notitieboekje. Het maakt niet uit wat het is. Als ik later in de studio erachter kom dat het toch niets is, maakt me dat niet uit. Het gaat om het proberen en ontwikkelen. Ook kan ik ervan leven. Sterker nog, ik kan er zelfs mijn eigen event mee opzetten, genaamd Maktub.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.