Volledig scherm
Django Wagner. © Marcel Otterspeer / pix4profs

Django Wagner de verrassingsact op Dag van het Levenslied

NIJMEGEN - Django Wagner sluit vanavond de Dag van het Levenslied in Nijmegen af. Het concert begint om 23.30 uur op het Valkhof. Het festival sluit altijd af met een topper en wie dat is wordt pas vlak voor het optreden bekendgemaakt. 

De hele dag hebben meer dan twintig acts op het podium gestaan met smartlappen en meezingers. Het was een goed bezochte editie van het festival dankzij het goede weer.

Django Wagner is een mooie afsluiting van de Dag van het Levenslied. Hij komt uit een muzikale zigeunerfamilie. en staat bekend om zijn warme zangstem en de kunst om emoties te vertolken. Django is zich zeer bewust van zijn herkomst. Hij draagt de geschiedenis van de Sinti in Nederland met trots met zich mee. 

Als artiest verkeert hij in goed gezelschap, want zijn volk ken veel uitmuntende musici zoals Django Reinhardt, Tata Mirando en het Rosenberg Trio. 

Wagner brak tien jaar geleden door met zijn album Kali. Ook de opvolgers Mijn Gevoel en Als De Nacht werden goud. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder een Edison in de categorie volksmuziek. Hij is ook populair bij het publiek in dansscholen en kreeg een prijs voor zijn dansbare hits.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Politie vindt AED’s van Vierdaagse terug bij vrijwilliger die ze in Nijmegen stal

    Politie vindt AED’s van Vierdaagse terug bij vrijwilli­ger die ze in Nijmegen stal

    De levensreddende defibrillatoren werden tijdens de Vierdaagse gestolen vanaf de start- en finishlocatie aan de Wedren. Recentelijk kwam bij de politie de tip binnen dat de twee AED’s op social media te koop werden aangeboden. Uit het politieonderzoek dat in samenwerking met de Stichting 4-Daagse volgde bleek een vrijwilliger van de Vierdaagse de AED’s te hebben gestolen. Hij is daarop door de politie aangehouden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.