De roltrap naast de fietstrap bij de Hezelpoort is vervangen door een kleurrijk kunstwerk.
Volledig scherm
De roltrap naast de fietstrap bij de Hezelpoort is vervangen door een kleurrijk kunstwerk. © Bert Beelen

DNF: Goedkope fietslift is miljoenen goedkoper dan peperdure oprit naar Snelbinder

NIJMEGEN - Voorzie de trap aan de Hezelpoort richting Snelbinder van een mechanische fietslift en  bespaar miljoenen euro’s. Dat advies geeft Stadspartij DNF aan het Nijmeegse college van burgemeester en wethouders. 

38 reacties

 • Sjaantje

  3 jaar geleden
  Wat een rare berekening en als mensen naar de campus gaan hebben ze helemaal niets aan een hellingbaan bij de Hezelpoort. Als je van de hellingbaan afkomt en de stad in wil, is de kortste route via de Hezelstraat, dat is een fiets/voetgangerstraat waar op drukke dagen eigenlijk al niet meer gefietst kan worden, Maar toch maar wel al die mensen op de fiets door die straat duwen? Of beter via de bestaande route langs het politiebureau, de tunnelweg af en dan via de vernieuwde Bloemerstraat naar de stalling op plein44, beter, veiliger en fijner voor het winkelend publiek en de winkeliers.
 • Jos Sluijsmans

  3 jaar geleden
  Op 3 november 2018 schreef de Gelderlander over de hellingbaan dat deze er komt op verzoek van de Wijkraad Ons Waterkwartier, de bewoners van Nijmegen-West. Weet iemand hier wat de achtergrond voor dit verzoek is of was?
 • Jos Sluijsmans

  3 jaar geleden
  Het aantal inwoners in Nijmegen West en de Waalsprong zal de komende jaren met ongeveer 20.000 mensen toenemen. Aantrekkelijke fietsvoorzieningen, zoals kortere reisafstand door deze hellingbaan, kunnen voorkomen dat bewoners voor de auto kiezen als ze naar de binnenstad en campus Heyendaal komen. 5.000 extra auto's is ongeveer 50km autoverkeer. Er zullen dan ook ongeveer 6 extra parkeergarages van de omvang van de Keizer Karel-garage bij moeten komen (ca. 25 miljoen euro per stuk; 150 miljoen euro in totaal). Heeft iemand een efficiëntere oplossing dan een hellingbaan?
 • Sjaantje

  3 jaar geleden
  Waar gaan die mensen met hun rollator/scootmobiel/bakfiets dan naartoe? Zij kunnen alleen van de brug af aan het einde van het snelbinderfietspad bij station Lent. Het mooi rivierpark is voor deze doelgroep niet bereikbaar via de snelbinder.En Waar laat je de fietsers die naar beneden komen? Nóg een oversteekplaats voor fietsers? Of alles met een bochtconstructie onder de hezelpoort door? Het is toch allemaal veels te krap daar.
 • depapa

  3 jaar geleden
  200 meter verder. Op- en afrit bij politiebureau.  Héél toegankelijk. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.