Docent ROC Nijmegen geschorst na kritisch boek over lesmethode

NIJMEGEN - Een docent van ROC Nijmegen, Paula van Manen, is al sinds begin december geschorst door haar schoolleiding. Reden volgens de directie is dat ze een kritisch boek heeft geschreven over een in 2017 geïntroduceerde lesmethode: gepersonaliseerd onderwijs. De schoolleiding heeft haar dat niet in dank afgenomen en maatregelen genomen.

28 reacties

 • K.

  2 jaar geleden
  Ik snap als u het leest en denkt wat een geklaag. En dat mag natuurlijk ook het uw mening. Maar ik ken de docent omdat ik zelf de opleiding pw op het ROC in Nijmegen volg. Ik kan met 100% vertellen dat de opleiding echt zo chaotisch en onduidelijk is. Ze zijn mijn examens kwijtgeraakt, ik krijg weinig tot geen contact met leraren als ik belangrijke vragen hebt en er worden dingen beloofd (je inplannen voor een examen) die ze niet na komen. 
 • Titus

  2 jaar geleden
  Dat doen ze, omdat ze deze docente kennen,dus niet zomaar!  Neem aan dat u een buitenstaander bent ,
 • Antonio

  2 jaar geleden
  Dat mag je natuurlijk vinden, maar dat is iets anders dan haar ontslaan omdat haar mening je niet aanstaat. Aan de ene kant heeft het ROC mond vol van "open dialoog" en "respect voor elkaars mening", dat is de kant die ze graag laten zien aan onderwijsinspectie (en ouders van) van nieuwe studenten. De andere kant is dat ze kritiek onder het kleed willen vegen en als dat niet kan iemand gewoon buiten gooien. Die manier van doen is niets nieuws sinds de Nieuwe Kleren van de Keizer.
 • Willem Timmer

  2 jaar geleden
  Grappig hoe de schoolleiding reageert: " maar een aantal spelregels heeft de docent overtreden"Net alsof de spelregels onderwerp zijn die de docent overtreden. Denk dat de schoolleiding hiermee al laat zien dat ze zelf terug naar school moeten. En te veel " new speak" toepassen. Hoezo open communicatie. Nijmegen heet niet voor niets Havana aan de Waal. Om te kotsen hoe ze omgaan met personeel. Hoe gaat dit aflopen?
 • E.

  2 jaar geleden
  Helemaal mee eens. Ik ben zelf ook een student van deze opleiding op het ROC Nijmegen. Ik vind het belangelijk hoe ze met de studenten om gaan. Ze weten zelf niet hoe de opdrachten/ examens uitgevoerd moeten worden. We worden in het diepen gegooid en moeten zelf overal achteraan. Ik ben blij dat Paula als docent hier de eerste stap mee heeft gezet en de studenten hiermee wilt helpen. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.