Een kind op de Intensive Care voor kinderen. Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Een kind op de Intensive Care voor kinderen. Foto ter illustratie © ANP

Dochtertje werd beter toen ouders niet meer bij haar konden in ziekenhuis; zijn ze terecht uit gezag gezet?

Een vertrouwensarts van Veilig Thuis in Nijmegen is volgens het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg niet de fout in gegaan door vol te houden dat ouders hun ernstig zieke dochtertje moedwillig ziek hebben gemaakt. De ouders waren naar het tuchtcollege gestapt.

3 reacties

 • Ebru Knook

  3 maanden geleden
  Geen risico nemen om kind bij ouders te houden.Dadelijk vluchten ze. Nee bezoekregeling onder begeleiding en goed onderzoek is te toevallig.
 • Marie-Louise Walter

  3 maanden geleden
  Munchausen by proxy syndrome? Echt vreselijk
 • Jack Hendriks

  3 maanden geleden
  Wanneer er geen hard bewijs is, pleit dat de ouders nog niet vrij. Mijn inziens zou een psycholoog de ouders moeten onderzoeken en het kind terug naar de ouders, wel onder strenge toezicht.
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  2

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.