Volledig scherm
Iris Wijngaarde en Imke Renee Slump (r) © Documentaire

Documentaire van Nijmeegse studente Iris komt als beste uit de bus

De Nijmeegse Iris Wijngaarde heeft afgelopen weekeinde samen met Imke Renee Slump uit Bant de negentiende editie van het Campusdoc Filmfestival gewonnen. 

Hun documentaire ALFA, waarin de vierdejaarsstudenten de jonge jager Koen van Weelden (24) volgen en de jachtwereld door zijn ogen zien, viel in de smaak bij de vijfkoppige jury onder leiding van Ad van Liempt. 

‘De jonge jager blijkt geen fanatieke veelschieter, maar een heel serieuze, gemotiveerde en ook emotionele man, die zelf ook de slacht van zijn prooi ter hand neemt. De kijker wordt gewaarschuwd voor schokkende beelden, maar wordt uiteindelijk het meest geraakt door de passie waarmee de jager te werk gaat. Uiteindelijk werden zelfs de vegetariërs onder de juryleden diep geroerd door het resultaat', zo luidde het ronkende juryrapport. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.