Dode en zes gewonden na enorme crash op A73: snelweg tussen Malden en Wijchen tot avondspits dicht

VideoNIJMEGEN - Door een groot ongeluk met vrachtwagens, personenauto's en een bestelbusje op de A73 op het viaduct bij Wijchen is deze weg tussen Malden en Wijchen nog zeker tot na de avondspits dicht. Er is één persoon overleden en zes personen raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde dinsdag rond kwart voor tien. De toedracht is nog onbekend. De politie doet daar nu onderzoek naar. Het dodelijke slachtoffer is door hulpdiensten uit de auto gehaald. Er is een lange rij hekken geplaatst om het ongeval aan het zicht te onttrekken van het verkeer op de andere rijbaan. 

De ravage op de A73 bij Wijchen is enorm, dinsdagochtend. Er zijn twee vrachtwagens, een personenauto en een bestelbusje betrokken bij het dodelijke ongeluk. Een persoon is overleden.
Volledig scherm
De ravage op de A73 bij Wijchen is enorm, dinsdagochtend. Er zijn twee vrachtwagens, een personenauto en een bestelbusje betrokken bij het dodelijke ongeluk. Een persoon is overleden. © Tom Hessels

Er zijn in totaal zes gewonden. Vier daarvan zijn lichtgewond, dat betreft een gezin bestaande uit een man, vrouw en twee kinderen. Zij zaten in een personenauto. Er is daarnaast een zwaargewonde en een ernstig gewonde. Alle zes zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Er zijn twee vrachtwagens, twee personenauto's en een bestelbusje betrokken bij het ongeluk. Een van de betrokken vrachtwagens heeft zijn lading verloren, deze ligt verspreid over de weg. 

Van een van de twee personenauto's is weinig meer over.

Snelweg nog lang dicht

Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse en de politie doet onderzoek. Daarbij wordt een drone ingezet.

Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse en de politie doet onderzoek. Daarbij wordt een drone ingezet. De afsluiting van de A73 gaat dinsdag zeker nog tot 17.00 uur duren.
Volledig scherm
Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse en de politie doet onderzoek. Daarbij wordt een drone ingezet. De afsluiting van de A73 gaat dinsdag zeker nog tot 17.00 uur duren. © Tom Hessels

De afsluiting van de A73 gaat nog tot na de avondspits duren, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Omrijden richting Arnhem kan via Eindhoven/Den Bosch (A67, A2, A50).

De andere kant op, van Beuningen naar Nijmegen-Dukenburg, is de linkerrijstrook dicht. Hier maken hulpdiensten momenteel gebruik van. 

Dode en gewonden bij ernstig ongeluk op A73.
Volledig scherm
Dode en gewonden bij ernstig ongeluk op A73. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
De A73 is dicht na het ongeluk met een vrachwagen
Volledig scherm
De A73 is dicht na het ongeluk met een vrachwagen © RWS

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.