Dodelijk ongeval: op drukke kruising MaasWaalpad en Scheidingsweg is het vooral héél goed opletten

met videoHoe veilig is de drukke fietsersoversteek van het MaasWaalpad met de Scheidingsweg in Nijmegen? Die vraag dringt zich automatisch op na het dodelijke ongeval van afgelopen dinsdag. Een 84-jarige vrouw op een e-bike overleed nadat ze daar in botsing kwam met een auto.

14 reacties

 • Sven Hogenbirk

  3 maanden geleden
  Hmmm.....(hoog)-bejaarden op een e-bike lijkt mij ook geen goed idee..(fietste laatst naar het werk bij het Takenhofplein...ik stop keurig voor 'rood' wordt ik ingehaald door zo.n iemand)...die in het voorbijgaan..zijn of haar middelvinger naar mij opstak...omdat ik stopte en omdat hij/zij moest uitwijken vermoedt ik....(Dus als u zichzelf herkent ...schaam u....(zout en peperkleurig haar, donkerblauwe jas met twee fietstassen op de bagagedrager achterop)
 • Tom Hond

  3 maanden geleden
  Sinds het bestaan van het fietspad hoeveel ongelukken zijn er dan al gebeurt met dodelijk afloop? Als dit de eerste in zoveel jaar is betekend dat de meerderheid toch zelf kan nadenken en veilig over kan steken.En als stoplichten niet werkt dan een drempel ook niet want auto's moeten dan simpel weg langzaam gaan rijden wat de doorstroming ook niet bevordert.Graaf dan een gat in de grond waar fietsers door heen kunnen en auto's erover heen of gewoon beter uit je dopen kijken.
 • Jos Janssen

  3 maanden geleden
  Bij kruising spoorwegovergang de Valuwe hebben fietsers ook geen voorrang!
 • Jasper Jeune

  3 maanden geleden
  Ik fiets hier dagelijks. De bocht in de (auto)weg richting de Annastraat is vooral tricky. Je ziet auto's laat (fietsend richting malden) en auto's rijden daar ook stevig door. Zij zien fietsers ook laat. Als je dat aanpakt en de stroom auto's vanuit annastraat wat kan onderbreken, zodat er genoeg gaten ontstaan en een kruis zet op de weg zodat auto's de oversteek bij file niet klemparkeren dan heb je in mijn ogen goedkoop een beter functionerende en veiligere oversteek.
 • E. De Jong

  3 maanden geleden
  Het is vreselijk wat er gebeurt is voor de nabestaanden en de chauffeur. Maar Nijmegen moet het zichzelf verwijten. Door het gepamper van fietsers, denken veel fietsers dat hun onaantastbaarheid oneindig is. Fietsende kinderen leren niet meer om zich aan verkeersregels te houden, want ze hebben alle rechten. Hier keert, op allerlei fronten, de wal het schip. Je kunt niet alles voorkomen door fietsers nog meer ruimte en 'vrijheid' te geven. Het omgekeerde is daardoor vaak het geval.
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  1

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.