Volledig scherm
Een lijkwagen is ter plaatse, de plek van het ongeluk is met schermen afgezet. © DG

Doden treinongeluk Nijmegen zijn moeder en dochter

NIJMEGEN - De twee personen die maandagochtend samen met drie honden om het leven kwamen op een spoorwegovergang in de Sionsweg in Nijmegen, zijn een moeder (69) en haar dochter (43). De slachtoffers zijn afkomstig uit Breedeweg bij Groesbeek.

De twee woonden al lange tijd samen in een rijtjeswoning. Volgens buurtbewoners leidden ze daar een zeer teruggetrokken leven met hun vier à vijf honden en vijf à zes katten. Van contact met buurtgenoten zou nauwelijks sprake zijn geweest.

Ongeluk
​Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal (waartoe Breedeweg behoort) bevestigt dat de slachtoffers uit zijn gemeente komen. Slinkman zegt dat er geen jonge kinderen bij het drama zijn betrokken, ook niet als achterblijvers. Waar de politie zelfdoding als meest waarschijnlijke scenario noemt, houdt Slinkman nadrukkelijk een slag om de arm. „Er is nog geen afscheidsbrief gevonden. Het kan misschien ook een ongeluk zijn geweest.”

Willens en wetens
De politie gaat er op basis van het eerste onderzoek vanuit dat ze zelfmoord hebben gepleegd. „Ze zijn, voor zover wij dat hebben kunnen nagaan, willens en wetens het spoor op gestapt”, zegt een woordvoerder van de politie. Een vierde hondje heeft het drama overleefd. Dat dier is opgevangen door de dierenambulance.

Remmen
Volgens een ooggetuige is zelfmoord het meest waarschijnlijk. Het ene moment stonden de slachtoffers nog voor de overgang te wachten, zo zag de man. „De twee bleven daar staan, nog voordat de slagbomen überhaupt naar beneden gingen. Toen de slagbomen helemaal naar beneden waren, was het tweetal ineens weg. Een fractie van een seconde later begon de machinist te toeteren en deed hij zijn grote lichten aan. Hij ging vol in de remmen.

Hulp
Voor een jonge vrouw die met haar auto vooraan voor de slagbomen stond en de machinist is slachtofferhulp ingeschakeld. Ook de inzittenden van de Veolia-stoptrein van Nijmegen naar Cuijk kregen hulp.

Een politiehelikopter werd kort na de aanrijding ingezet om foto’s te maken van de plek des onheils. Nader onderzoek moet uitwijzen dat het om zelfdoding gaat.

Bel 0900-0113 als u nadenkt over zelfmoord.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’
    PREMIUM

    Burgemees­ter strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’

    NIJMEGEN - De herder, de hoeder én de handhaver. De rol van de burgemeester is anno 2018 verschrikkelijk complex geworden, constateert de Nijmeegse hoogleraar sanctierecht Henny Sackers. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om op te treden als heuse crimefighters. En dat gebeurt in de praktijk ook steeds vaker. Maar of dat wenselijk is? Sackers: ,,De burgemeester als sheriff: het is zeker niet zonder risico's.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.