Doe Maar volgend jaar ‘lijf aan lijf’ op podium Doornroosje

NIJMEGEN - Doe Maar geeft op 25 september 2020 een concert in Doornroosje. De voorverkoop van de clubtour Lijf aan lijf start komende vrijdag om 10.00 uur. 

In 2018 gaf de band ook al twee concerten in Doornroosje. Die waren in een recordtijd van enkele minuten uitverkocht.

Volledig scherm
Doe Maar gaat in 2020 weer een clubtour doen. De band speelt onder meer in Doornroosje in Nijmegen. © Roger Alexander

Nederpopband Doe Maar groeide begin jaren 80 uit tot een band van Beatle-eske proporties. Die immense populariteit werd mede veroorzaakt door een voor een Nederlandse band ongekende media-aandacht en merchandising. Het succes betekende samen met wat zakelijke wrevel de uiteindelijke ondergang voor Doe Maar. Na het laatste van twee afscheidsconcerten in De Maaspoort in Den Bosch verstomde de ska- en reggaesound op 14 april 1984 definitief.

Tot 2000, het jaar waarin Ernst Jansz, Henny Vrienten, Jan Pijnenburg en Jan Hendriks voor het eerst weer bijeenkwamen voor een reeks reünieconcerten in Ahoy. Ook bracht het viertal een nieuw album uit, Klaar. Vanaf dat moment komt de band weer geregeld bij elkaar voor optredens, waarbij oud-drummer René van Collem terugkeerde in de formatie.

Dichtbij de mensen
Vorig jaar werd het veertigjarig jubileum nog gevierd met een clubtour langs de theaters. ,,Spelen in het clubcircuit was vroeger onmogelijk omdat we te groot waren’’, stelt basgitarist en zanger Henny Vrienden op de website van de band. ,,Wij wilden weer naar de kleine clubs, zoals we begonnen zijn, dichtbij de mensen. Dat is ons zo goed bevallen, dat we onszelf afvroegen: Waarom doen we dit niet nóg een keer?’’

Ook toetsenist en zanger Ernst Jansz heeft er duidelijk zin in: ,,Met z’n vieren, lijf aan lijf, samen met onze vertrouwde blazerssectie op zo’n klein podium. Ik kijk er nu al heel erg naar uit.’’

Gelijknamig dubbelalbum
Het is niet voor het eerst dat Doe Maar de naam Lijf aan Lijf gebruikt. In 1983 bracht de band onder die titel een dubbelalbum met opnames van liveoptredens in onder meer Tiel uit.

Naast Doornroosje speelt Doe Maar tijdens de clubtour in 2020 ook op andere bekende podia als het Patronaat in Haarlem, Tivoli in Utrecht, het Paard in Den Haag en Paradiso in Amsterdam.

De concerten beginnen om 20.30 uur, kaarten kosten rond de 66 euro.

  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.