Verslaggevers Geert Willems (links) en Frank Hermans van De Gelderlander in de Nijmeegse wijk Meijhorst, Dukenburg. Willems heeft zijn jeugdjaren in stadsdeel Dukenburg doorgebracht, Hermans woont er al sinds 1995.
Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggevers Geert Willems (links) en Frank Hermans van De Gelderlander in de Nijmeegse wijk Meijhorst, Dukenburg. Willems heeft zijn jeugdjaren in stadsdeel Dukenburg doorgebracht, Hermans woont er al sinds 1995. © Paul Rapp

Domweg gelukkig in Meijhorst: ‘Ich bin ein Dukenburger’

NIJMEGEN - Dukenburg krimpt en vergrijst. Ooit was dit het stadsdeel van hoop, ruimte en voorspoed. En nu? Twee verslaggevers van De Gelderlander zien zichzelf graag als Dukenburger. Geert Willems leefde er in de jaren zeventig als tiener, Frank Hermans woont er sinds 1995 met zijn gezin. Dit zijn hun ervaringen.

Geert Willems: ‘Een luxueuze woning en een supermodern speelparadijs’

Onze flatwoning aan de 64ste straat in Meijhorst was in 1973 het meest luxueuze huis waar ik ooit had gewoond. Er was een ligbad, waar we een onpraktisch lavet gewend waren, er waren geen geisers en kachels,maar centrale verwarming en de jongenskamer was twee keer zo groot als het oude pijpenlaatje. Het was alsof we in een modern paradijsje terecht waren gekomen, al was het wel op de zesde verdieping. Maar voor een jochie van 10 was het balkon groot genoeg om te spelen: de richel tussen de betonplaten was bijvoorbeeld een perfecte knikkerpot.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.