Volledig scherm
PREMIUM
Ans Giesbers en kleindochter Fleur Mooren. © Paul Rapp

Door een babbeltruc verloor Ans (82) de sieraden van haar man: ‘Gelukkig blijven de herinneringen’

NIJMEGEN - Ans Giesbers (82) uit Nijmegen is de hele week al van de kaart, vertelt ze. Twee getinte personen ‘van een jaar of twintig’ die zich voordeden als medewerkers van Liander, bestolen haar dinsdagmiddag in haar appartement van kostbare sieraden. Een horloge en twee ringen met diamanten waren, naast foto’s, de laatste tastbare herinneringen die ze had van haar man Henny. Hij overleed 46 jaar geleden.

‘Wij komen namens Liander een slimme meter bij u plaatsen.’ Met die smoes praten een jonge man en vrouw zich rond 15.30 uur naar binnen bij de woning van Giesbers in een flat in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost. Het tweetal heeft een donkerkleurige huidskleur en draagt gescheurde spijkerbroeken en donkere jassen met ‘een logo’ erop, weet Giesbers nog.

De man houdt de 82-jarige Nijmeegse in de keuken aan de praat. De vrouw zegt dat ze vanwege een blaasontsteking nodig naar het toilet moet. ,,Ze kwam nog even terug om te vragen waar haar tas lag’’, vertelt Giesbers. ,,Daarna is ze snel mijn slaapkamer ingegaan.’’

Nadat de twee oplichters hun jas aantrekken en vertrekken met de de mededeling dat ‘Liander nog contact opneemt’, krijgt Giesbers meteen een raar voorgevoel. Ze loopt naar haar slaapkamer en ziet een van haar lades op een kier staan. ,,Alles lag door elkaar.’’ Een horloge en een ring die ze ooit van haar overleden man Henny cadeau heeft gekregen, zijn verdwenen. Datzelfde geldt voor een ring die van hemzelf was en de nodige andere sieraden van goud of doublé.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.