Skaeve Huse in Eindhoven.
Volledig scherm
Skaeve Huse in Eindhoven. © David van Haren

‘Door term hufterhuizen slaat de fantasie op hol’

NIJMEGEN - Skaeve Huse worden vaak ‘asowoningen’ of ‘hufterhuizen’ genoemd. Zo jammer, vindt Wendy Broeren van de GGD: ,,Door die woorden slaat de fantasie op hol en maken mensen het erger dan het is.”

30 reacties

 • Frits

  3 jaar geleden
  Mooi stuk in Dagblad Trouw vandaag (12 juli, pag 8) over deze hufterhutten in Rotterdam. De aanpak werkt, de overlast is in de wijken gereduceerd tot nul. Echter, in de tuigdorpen zoals ze genoemd worden zijn bedreigende incidenten. Spullen of woningen worden kapotgemaakt. Verder worden de bewoners niet zichtbaar beter,er is eerder een verslechtering: van 4 onvoldoendes naar 5. Van doorstroom is helemaal geen sprake. Tot zover de rapportage. In Rotterdam hebben ze er een hek en een slagboom om gezet. Altijd fijn dat er nieuwsbronnen zijn die wel de nuance vinden en brengen.  
 • Frankie

  3 jaar geleden
  Het zijn lieve mennekes, daarom kunnnen ze niet in een doorsnee woning, zoals u en ik
 • Ram

  3 jaar geleden
  De Gelderlander gooit alle reacties eruit die betrekking hebben op kleur ,afkomst geloof enz. Maar mensen van het woonwagenkamp en deze mensen met een stoornis mogen gewoon " afgeslacht" worden hier. Klasse krantje. Hypocriet. 
 • Peter Van Brakel

  3 jaar geleden
  Ach, iedereen wil wel prikkelvrij wonen, wil ook wel in een buitengebied wonen
 • Ram

  3 jaar geleden
  Nou ja! Alleen een hek en de honden ontbreken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen