Door Waalstrandgasten 'verziekte' agressieve paarden moeten naar de slacht

NIJMEGEN - Twee paarden die de afgelopen week herhaaldelijk strandbezoekers van het Waalstrand bij Nijmegen lastigvielen moeten naar de slacht. In een week tijd zijn bij de eigenaar, FREE Nature, minstens vier meldingen binnengekomen van incidenten. Zo werd er iemand door een paard in zijn schouder gebeten.

80 reacties

 • petrus

  2 jaar geleden
  Beste mensen. Het zijn dieren die in een eigen omgeving leven en door mensen daar zijn neergezet. Recreatie in een gebied van en voor dieren is altijd moeilijk. Dieren hebben in dit geval het recht om te gaan en staan waar ze willen. Dus ga dan ergens anders zwemmen en laat die paarden met rust. Zoek als badgast een plek waar je niet tot last v an de paarden bent. Wil je wel op die plek zijn dan moet je de gevolgen accepteren en niet achteraf paarden de schuld geven. Zeker niet voeren en gaan trappen naar de paarden. Gebruik je verstand en ga elders zwemmen, plekken te over.
 • communicatie

  4 jaar geleden
  Greedo, begrijpend leren lezen is ook een kunst op zich.En ga mij het wetboek a.u.b. uitleggen, droom er al van. Goed lezen moet jij leren.
 • Aafke Blootvoetje

  4 jaar geleden
  Toevallig ben ik idd vegetarier, maar je hebt denk ik wel heel erg gelijk! Mij maakt het niet uit, honden, katten, eenden, konijnen, koeien, varkens, paarden, kippen enz. enz. Allemaal levende wezens met zielen en persoonlijkheden. Allemaal recht op een goed leven net als mensen. Ik vind het altijd maar naar dat "wij" bealissen wat en op welke manier mag leven.
 • vanHavertotGort

  4 jaar geleden
  de beestjes waren de hele zomer al niet weg te slaan en erg brutaal. alleen paardenkenners hielden de beestjes makkelijker van zich af. ze horen in een kudde. dit was een stuurse hengst die met één merrieveulen genoeg nam om te commanderen....
 • wim Rikken

  4 jaar geleden
  De waal is geen officieel zwemwater. En het gebied aan de waal is geen officieel strand.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen