Doornroosje: 2020 was een verloren jaar, maar loyaal publiek houdt massaal kaartjes vast
NIJMEGEN - Voor Doornroosje was 2020 een verloren jaar. Het poppodium was een groot deel van het jaar gesloten. In de zomer waren concerten mogelijk op 1,5 meter en later slechts voor 30 mensen. ,,Er zijn ook lichtpunten: bezoekers zijn loyaal, 90 procent bewaart de tickets van concerten die zijn uitgesteld en wacht op betere tijden”, zegt adjunct-directeur Joris Holter.
Delen per e-mail
Hij gaat er daarom vanuit dat Doornroosje snel terugveert als de coronamaatregelen worden versoepeld. ,,Zodra het mogelijk is, gooien we de tent open of organiseren we buiten concerten. We beginnen met plaatselijke artiesten en bands uit Nederland. Iedereen staat te popelen om te spelen. En ook het publiek wil graag weer een concert meemaken.”
Zwaar afwijkende cijfers
Net als alle podia sloot Doornroosje 2020 af met slechte cijfers: slechts 228 evenementen (-57 procent) en 55.827 bezoekers (-84 procent). Het aantal bezoekers in de hoofdlocatie aan het Stationsplein daalde tot 37.702. Merleyn bleef sinds 12 maart dicht en trok maar 4919 bezoekers.
In de zomermaanden maakte Doornroosje veel gebruik van Openluchttheater De Goffert. Daar waren in 2020 ruim twee keer zo veel concerten (55) als in voorgaande jaren. De locatie was een welkom alternatief voor activiteiten op afstand. Uiteindelijk waren daar in totaal ook minder bezoekers, want er mochten niet veel mensen naar binnen. Zo speelde de Nijmeegse band Navarone er zes keer voor zo'n 150 mensen.
Experimenten
Binnenshuis en buiten experimenteerde Doornroosje met shows op 1,5 meter. Het eerste seated dance event, Social D(ist)ancing haalde zelfs de internationale pers. In de zomer was Het Nest in het Park, een aangepaste editie van Het Nest festival, waar 5025 bezoekers weer even het festivalgevoel konden ervaren.
In de zomer en het vroege najaar mochten er met inachtneming van 1,5 meter nog 130 bezoekers in de grootste zaal maar dat was in oktober weer afgelopen. Toen mochten er nog dertig mensen in de zaal. Frank Boeijen wilde in december zestien keer optreden voor een klein publiek, maar na vier concerten kon ook dát niet meer.
Videokanalen
Met uitgezonden concerten, met en zonder publiek, zijn vorig jaar 127.815 mensen bereikt via de videokanalen op Facebook, Vimeo, en YouTube. In samenwerking met De Basis is het internetradiostation Open Source Radio opgezet. Dat focust zich op elektronische muziek en hiphop. Via dit kanaal zijn in 163 shows met 148 artiesten uitgezonden, goed voor ruim 230 uur liveradio.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Nijmegenaar Frank Sturing opgeroepen voor olympisch team van Canada
DEN BOSCH/NIJMEGEN - Frank Sturing kan zich opmaken voor een kwalificatietoernooi voor de Spelen van Tokio. De voetballer uit Nijmegen is namelijk opgeroepen voor het olympisch team van Canada. -
Heiligverklaring Titus Brandsma in laatste fase, in Nijmegen wordt in spanning afgewacht
NIJMEGEN - De heiligverklaring van de Nijmeegse pater Titus Brandsma is nu zeer dichtbij. Bij het Titus Brandsma Memorial in Nijmegen wordt vol verwachting uitgekeken naar een aankondiging vanuit Rome. -
Zestigplussers, zwaarlijvigen en mensen met Down uit Gelderland ‘onder voorbehoud’ toch al snel coronaprik
NIJMEGEN - De huisartsen in Gelderland krijgen waarschijnlijk volgende week vaccins en toebehoren voor het inenten van zestigplussers, zwaarlijvigen en mensen met Down. Morgen en overmorgen kunnen ze bestellen, maar het RIVM maakt wel een voorbehoud: levering is nog niet 100 procent zeker. -
PREMIUM5
Burgemeester Bruls gaat overstag: tippelzone in Nijmegen blijft open
NIJMEGEN - De tippelzone in Nijmegen blijft voorlopig open. Dat hebben burgemeester en wethouders deze week besloten, onder grote en aanhoudende druk van een meerderheid in de gemeenteraad. -
PREMIUM6
Nijmegen en Museum Het Valkhof: komt dat nog goed?
NIJMEGEN - De toekomst van Museum Het Valkhof hangt aan een zijden draad. De Nijmeegse politiek dubt over een reddingsplan dat 16 miljoen kost. Wat is dat toch met de stad en zijn museum?
-
PREMIUM1
Horecabazen willen met sterrenchef Ron Blaauw bistrobar beginnen, met uitzicht op kasteel Rosendael
ROZENDAAL - De Nijmeegse horeca-ondernemers Thijs van Gastel en Frank Goossens willen in juni of juli in het voormalige restaurant The Hunting Lodge in Rozendaal een bistrobar openen. De Amsterdamse sterrenchef Ron Blaauw is hun huisadviseur. -
PREMIUM2
Middelbare scholen worstelen met heropening: ‘Les op anderhalve meter? Niet te doen’
-
PREMIUM
Visionair therapeut overleden: ‘Harry wist precies waar knoop zat bij cliënten, hij leek wel paranormaal begaafd’
De huidige geestelijke gezondheidszorg, daar had Harry Rump weinig vertrouwen in. Hij zei erover: ,,Echte genezing zie je nauwelijks bij depressies en angststoornissen, ondanks alle voorgeschreven medicijnen.”
In samenwerking met indebuurt Nijmegen