Volledig scherm
De Lul-Niet-Lolly's van Paard. © Het Paard

Doornroosje deelt lul-niet-lolly's uit aan luidruchtige bezoekers

NIJMEGEN - De Nijmeegse poptempel Doornroosje introduceert vanaf komende week zogenaamde 'lul-niet-lolly's'.  Doel: tegengaan dat mensen door optredens heen praten.

Het geven van het snoepgoed, met een afbeelding van het duo Laurel en Hardy met een vinger voor hun mond, is volgens Roosje een subtiele manier om ervoor te zorgen dat bezoekers stil blijven. Dit idee is in februari van dit jaar geïntroduceerd door het Haagse poppodium Paard en valt in de smaak bij Joris Holter, adjunct-directeur van Doornroosje.

Ludieke manier

,,Kletsen tijdens een concert hoort er natuurlijk bij en het is lang niet altijd storend. Bij metal concerten is het niet erg, maar bij zachtere optredens van bijvoorbeeld singer-songwriters gebeurt het ook. Dan is dit een ludieke manier om mensen erop te wijzen", vertelt Holter.

Doornroosje gaat niet voorafgaand aan elk concert aan iedere bezoeker een lolly uitdelen. ,,Dan zijn we heel gauw door onze voorraad heen. Mensen kunnen er zelf eentje bij de bar halen en aan hun buren geven als dat nodig is", aldus Holter. ,,Vaak hebben mensen niet eens door dat het storend is. Het is ook vaak niet nodig, dan staat het hele publiek ademloos te luisteren. De landelijke aandacht zal ook wel hebben om het probleem op te lossen."

Houd-je-bek-spek

De lul-niet-lolly's zijn goed ontvangen bij Paard en worden straks op 22 verschillende locaties in Nederland uitgedeeld. Na aanleiding van de lolly's kwam Cultuurpodium Boerderij met een soortgelijk idee: houd-je-bek-spek. Dat bleek echter een 1 april grap te zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.