Doro Krol schildert Bisonbaai als ode aan gekapte bomen

videoNIJMEGEN - Een ode aan de imposante bomen van de Bisonbaai, die enkele maanden geleden zijn gekapt. Daartoe heeft de Nijmeegse kunstenaar Doro Krol een speciaal hoekje ingericht bij haar tentoonstelling 'Het Waalgeluk, van binnen naar buiten in De Bastei'. In dat hoekje zijn diverse schilderijen verzameld van de Bisonbaai, toen de bomen er nog waren.  

Tijdens haar vele wandelingen door Nijmegen en Ooijpolder fotografeert kunstenaar Doro Krol voortdurend de mooie landschappen die ze tegenkomt. De schilderijen die daaruit zijn voortgekomen zijn nu te bewonderen in de expositie in De Bastei. De opening is zondagmiddag. De tweede etage van De Bastei, het natuur- en historische centrum aan de Waalkade, is tot en half maart het domein Krol. 

Gids

Zij heeft er een kleurrijke expositie ingericht met schilderijen van de omgeving maar gaat ook ter plekke nieuwe werken maken. Het is ook drie maanden lang haar atelier. Verder geeft ze er cursussen tekenen en schilderen, vertoont ze een film over de Waal en is ze de gids in een winterwandeling. 

Ook haar expositie die in De Arkelzaal van De Bastei is ingericht voelt als een wandeling door de natuur, met Doro Krol als gids. ,,Kijk hier heb ik hoekjes met vogels ingericht, en aparte sectie voor tuinvogels en één voor kraaiachtigen. Dan komen we in Beek, langs ’t Meertje en de Bisonbaai. Verder is er een speciaal bord met alle bruggen.”

De expositie is dagelijks te bezoeken tot en met 17 maart, van 10.00 tot 17.00 uur. 

Volledig scherm
Expositie Doro Krol Bastei © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.