In Lent werd in 2017 actiegevoerd voor de komst van de Dorpensingel en tegen het sluipverkeer.
Volledig scherm
In Lent werd in 2017 actiegevoerd voor de komst van de Dorpensingel en tegen het sluipverkeer. © Gerard Verschooten

Dorpensingel tussen Nijmegen-Noord en Bemmel is uiterlijk in 2022 klaar

NIJMEGEN - De Dorpensingel tussen Nijmegen-Noord en Bemmel is uiterlijk in 2022 gereed. Dat hebben de gemeenten Nijmegen en Lingewaard dinsdag afgesproken. Dit jaar worden de eerste verkeersmaatregelen getroffen. Ook gaat de procedure voor het bestemmingsplan van start.

7 reacties

 • Lentje

  4 jaar geleden
  Omdat Lent tot aan de plassen vol gebouwd gaat worden, zou je met een vebinding Udasingel-Vossenpelsestraat nog steeds 'streekverkeer' dooor een woonwijk jagen.... Nu komt de verbindingsweg te liggen op de rand van de plassen en park Lingezegen, bij een Ovatonde die daar altijd al voor bedoeld was. Als je strikt geografisch kijkt, zou een verbinding voor Bemmel (Zuid) met de A325 vanuit de Ressensestraat logischer zijn, maar ik snap dat Ressen daar niet op zit te wachten.
 • Bruin

  4 jaar geleden
  Na jaren van gekissebis komt er eindelijk een Dorpensingel. De bewoners van Lent zullen daar niet veel aan hebben! Om onze boodschappen  in Bemmel te doen, omdat het winkelaanbod in het nieuwe Lent ver beneden de maat is, zullen wij de route Laauwikstraat en Vossenpelsestraat blijven gebruiken. Nijmegen is voornemens om van deze straten een groene, door het landschap  meanderden route te maken.  Om die straten lekker rustig te houden is het doortrekken, op de één of andere manier, van de Vrouwe Udasingel naar de Vossenpelsestraat een prachtige oplossing. Helaas, afgewezen!
 • Lingewaarder

  4 jaar geleden
  Dus de westelijke ontsluiting van Bemmel is in 2022 klaar. En om ons aan de nieuwe virtuele Dorpenroute te laten wennen, gaat Nijmegen al vanaf dit jaar beginnen met het afknijpen van de bestaande route. En in dezelfde periode willen ze ook de A15 gaan doortrekken waardoor de ontsluiting van Bemmel naar het noorden ook problematisch zal worden. Leuk meneer Sluiter, dat u daarmee akkoord bent gegaan, daar heb je in Huissen geen last van, maar in Bemmel zitten we er wel weer mooi mee.
 • Harrie

  4 jaar geleden
  lijkt mij ook de verkeerde volgorde ja.
 • Sugar

  4 jaar geleden
  Oké...Dus iedereen wordt nu gedwongen om aan te sluiten in de drukte (lees: file) op die Mauritssingel? Fijn!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen