Volledig scherm
In Lent werd in 2017 actiegevoerd voor de komst van de Dorpensingel en tegen het sluipverkeer. © Gerard Verschooten

Dorpensingel tussen Nijmegen-Noord en Bemmel is uiterlijk in 2022 klaar

NIJMEGEN - De Dorpensingel tussen Nijmegen-Noord en Bemmel is uiterlijk in 2022 gereed. Dat hebben de gemeenten Nijmegen en Lingewaard dinsdag afgesproken. Dit jaar worden de eerste verkeersmaatregelen getroffen. Ook gaat de procedure voor het bestemmingsplan van start.

Volledig scherm

De Dorpensingel is een nieuwe weg tussen de Ovatonde (het Keizer Augustusplein) in Nijmegen-Noord en de Zandsestraat in Bemmel.

De weg moet ervoor zorgen dat er minder verkeer over de Vossenpelssestraat in Lent gaat rijden en moet de bereikbaarheid van Bemmel, Lent en Oosterhout vergroten. Tevens is het de bedoeling dat de verkeersveiligheid verbetert.

Bestemmingsplan
Voor de aanleg van de Dorpensingel moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Omwonenden en direct belanghebbenden worden erbij betrokken om de weg zo goed mogelijk in het landschap in te passen. Ondertussen wordt al een begin gemaakt met andere maatregelen.

Zo wordt vóór juli dit jaar de fietsoversteek van het RijnWaalpad op de Ressensestraat in Bemmel veiliger gemaakt. ,,Daar kan in principe direct mee begonnen worden", meldt een woordvoerder van de gemeente Lingewaard. 

Ook begint de gemeente Nijmegen dit jaar al met verkeersremmende maatregelen op het zuidelijke deel van de Vossenpelssestraat in Lent. Het noordelijk deel van deze weg volgt later. Doel van deze maatregelen is dat het voor het verkeer duidelijk wordt dat de Dorpensingel de voorkeursroute is tussen Nijmegen en Bemmel.

Vossenhol

Volledig scherm
Wethouder Noël Vergunst van Nijmegen (links) en wethouder Johan Sluiter van Lingewaard tekenen de samenwerkingsovereenkomst over de aanleg van de Dorpensingel. © Fons Sluiter

Ook de Vossenhol in Bemmel wordt aangepakt. ,,Het wegprofiel is niet optimaal met het oog op de verkeersveiligheid", zegt de woordvoerder van Lingewaard. ,,De Vossenhol is betrekkelijk smal; na overleg met omwonenden gaan we die weg verbreden.” Dat moet de doorstroming verbeteren, zonder dat de snelheid omhoog gaat. ,,De huidige verkeersremmende maatregelen op de aansluitende Zandsestraat blijven gewoon bestaan.”

Het is de bedoeling dat alle maatregelen en de aanleg van de nieuwe weg in 2022 gereed zijn. De komst van de weg sluit aan bij  de snelle ontwikkeling van Nijmegen-Noord. De provincie Gelderland besloot vorig jaar, na lang aarzelen, toch bij te dragen in de kosten.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Meer straatroven, woninginbraken, fietsendiefstallen en autobranden in Nijmegen
    PREMIUM
    Misdaadmeter 2019

    Meer straatro­ven, woningin­bra­ken, fietsen­dief­stal­len en autobran­den in Nijmegen

    NIJMEGEN - Voor het eerst sinds ‘rampjaar’ 2012, toen de misdaadcijfers in Nijmegen piekten, is de sterk dalende trend gestopt. Het aantal straatroven, woninginbraken, fietsendiefstallen en autobranden nam toe. Maar er waren ook enkele forse dalingen van onder meer het aantal auto-inbraken (van 1234 naar 966), bedreigingen (van 329 naar 259) en zedenmisdrijven (van 97 naar 75).

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.