Volledig scherm
Neneh Cherry © Kim Hiorthoy

Down the Rabbit Hole verrast met extra headliner:
ook Neneh Cherry komt naar Ewijk

EWIJK - Aan de programmering van het driedaagse festival Down the Rabbit Hole zijn één week voor aanvang vijf namen toegevoegd. Opvallend is de toevoeging van de Zweedse zangeres Neneh Cherry, die aan het begin van de jaren negentig samen met Youssou N’Dour een wereldhit scoorde met het nummer ‘7 seconds’. 

De Zweedse Cherry valt vrijdagavond 5 juli in voor het Amerikaans duo Sofi Tukker, die vanwege een voetblessure van zangeres Sophie Hawley-Weld verstek moet laten gaan. Cherry scoorde in Nederland met Buffalo Stance haar enige nummer 1-hit. Andere succesvolle singles zijn Manchild en Inna city mamma, alledrie afkomstig van haar debuutalbum Raw Like Sushi.

Net als Sofi Tukker is ook de Britse singer-songwriter Sam Fender in de ziekenboeg beland: zijn plaats wordt zondagmiddag ingenomen door de Australische electropopband Parcels. 

Tot slot komen ook Hayden Thorpe, Zwangere Guy en The Mauskovic Dance Band volgend weekend naar Down the Rabbit Hole, zo laat de organisatie weten.

Het festival, dat wordt gehouden bij de Groene Heuvels nabij Ewijk, is al maanden uitverkocht. Grote publiekstrekkers zijn onder meer Balthazar (België), Editors (Engeland), Vampire Weekend (Verenigde Staten) en Underworld (Engeland).  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Eerste P-plaatsen voor bakfietsen op Hertogplein als proefproject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

    Eerste P-plaat­sen voor bakfietsen op Hertog­plein als proefpro­ject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

    NIJMEGEN - Op het brede trottoir van het Hertogplein in Nijmegen zijn drie speciale parkeerplaatsen voor bakfietsen ingericht. In opdracht van de gemeente zijn op de stoep voor speelgoedwinkel De Regenboog vakken gemarkeerd met een bakfietssymbool. Zo kunnen bakfietsbestuurders - onder anderen klanten van de speelgoedshop - hun voertuig kwijt terwijl ze even snel een boodschap doen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.