Volledig scherm
PREMIUM
Dragqueen Marcella © eigen foto

Dragqueen Marcella: ‘Volgende keer laat ik me niet meer wegpesten’

NIJMEGEN - De Nijmeegse dragqueen Marcella -‘mijn artiestennaam’ - zou zaterdag 22 december voorlezen aan kinderen in de Nijmeegse bibliotheek. Die voorleessessie werd afgeblazen vanwege een demonstratie van Identitiair Verzet. Deze week deed het COC regio Nijmegen aangifte van discriminatie. De Nijmeegse dragqueen vertelt over de ontstane rel.

Voelde je je die zaterdag bedreigd?
,,Er staan ineens voor de bieb mensen die zich verzamelen,  met een zwarte vlag en het symbool van Identitair Verzet. Behoorlijk intimiderend, en best eng. Dat gaf mij het gevoel: ik mag hier niet zijn. Bedreigend. Ik had wel willen voorlezen aan kinderen, een man in een jurk vinden ze grappig, maar als je een middag zó moet beginnen,  is dat niet fijn. Ik voelde me steeds minder veilig. De bieb begon ook te twijfelen. In die maalstroom van 'wat gaan we doen, wat gaan we doen’, voelde ik me niet prettig.”

  1. Patiënte klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    ZWOLLE/NIJMEGEN – De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.