Volledig scherm
PREMIUM
Dragqueen Marcella © eigen foto

Dragqueen Marcella: ‘Volgende keer laat ik me niet meer wegpesten’

NIJMEGEN - De Nijmeegse dragqueen Marcella -‘mijn artiestennaam’ - zou zaterdag 22 december voorlezen aan kinderen in de Nijmeegse bibliotheek. Die voorleessessie werd afgeblazen vanwege een demonstratie van Identitiair Verzet. Deze week deed het COC regio Nijmegen aangifte van discriminatie. De Nijmeegse dragqueen vertelt over de ontstane rel.

Voelde je je die zaterdag bedreigd?
,,Er staan ineens voor de bieb mensen die zich verzamelen,  met een zwarte vlag en het symbool van Identitair Verzet. Behoorlijk intimiderend, en best eng. Dat gaf mij het gevoel: ik mag hier niet zijn. Bedreigend. Ik had wel willen voorlezen aan kinderen, een man in een jurk vinden ze grappig, maar als je een middag zó moet beginnen,  is dat niet fijn. Ik voelde me steeds minder veilig. De bieb begon ook te twijfelen. In die maalstroom van 'wat gaan we doen, wat gaan we doen’, voelde ik me niet prettig.”

 1. Een boomstam in de schroeven of vertekende radarbeelden? Onderzoeksraad vraagt informatie over aanvaring op Waal
  PREMIUM
  video

  Een boomstam in de schroeven of vertekende radarbeel­den? Onderzoeks­raad vraagt informatie over aanvaring op Waal

  NIJMEGEN - Was het een boomstam in de schroeven of werden de radarbeelden verstoord? En waarom maakte cruiseschip Edelweiss ineens zo'n zwiep, waardoor hij dwars kwam te liggen op de Waal? De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft informatie opgevraagd van het onderzoek naar de aanvaring tussen cruiseschip Edelweiss en vrachtschip Forenso die woensdagochtend vroeg gebeurde op de Waal bij Nijmegen.
 2. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
  stem

  Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

  NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.