Volledig scherm
PREMIUM
Dragqueen Marcella © eigen foto

Dragqueen Marcella: ‘Volgende keer laat ik me niet meer wegpesten’

NIJMEGEN - De Nijmeegse dragqueen Marcella -‘mijn artiestennaam’ - zou zaterdag 22 december voorlezen aan kinderen in de Nijmeegse bibliotheek. Die voorleessessie werd afgeblazen vanwege een demonstratie van Identitiair Verzet. Deze week deed het COC regio Nijmegen aangifte van discriminatie. De Nijmeegse dragqueen vertelt over de ontstane rel.

Voelde je je die zaterdag bedreigd?
,,Er staan ineens voor de bieb mensen die zich verzamelen,  met een zwarte vlag en het symbool van Identitair Verzet. Behoorlijk intimiderend, en best eng. Dat gaf mij het gevoel: ik mag hier niet zijn. Bedreigend. Ik had wel willen voorlezen aan kinderen, een man in een jurk vinden ze grappig, maar als je een middag zó moet beginnen,  is dat niet fijn. Ik voelde me steeds minder veilig. De bieb begon ook te twijfelen. In die maalstroom van 'wat gaan we doen, wat gaan we doen’, voelde ik me niet prettig.”

  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.