Volledig scherm
Drukte bij de stripper aan het begin van de Hertogstraat tijdens de Roze Woensdag van 2018. © Paul Rapp

Dranghekken tegen drukte op Roze Woensdag van Vierdaagse

NIJMEGEN - In de Hertogstraat worden op woensdag 17 juli van de Vierdaagse aan twee zijden dranghekken geplaatst om de wandelaars een betere doorgang te geven aan het einde van Roze Woensdag. Vorig jaar liep het daar hopeloos vast. 

Om de drukte tijdens Roze Woensdag beter te spreiden, wordt op de Waalkade bovendien een nieuw groot evenement geïntroduceerd. Ter hoogte van het labyrinth en de Smkmrkt vindt daar het festival Honey Honey plaats, ‘een extravagante en uitbundige viering van de liefde’. Vanaf de vroege middag tot laat in de avond spelen er live-acts en treden dj’s op. Dragqueen Snorella is gastvrouw voor een ‘roze’ intocht van de lopers.

Wandelaars te laat binnen

Bij de intocht van de wandelaars op Roze Woensdag liep het vorig jaar helemaal vast aan de kop van de Hertogstraat. De doorgang was redelijk smal onder meer door een podium waarop een mannelijke stripper optredens verzorgde. Wandelaars bleven staan om te kijken, veel toeschouwers stonden ook op de rijbaan. 

Enkele wandelaars kwamen zelfs te laat binnen, omdat ze niet goed door hadden kunnen lopen. Dat moet dit jaar anders en daarom is besloten op woensdag aan twee zijden van de Hertogstraat dranghekken te plaatsen. 

Eerder werd de route van de tweede dag al verlegd naar de Waalkade. Aanvankelijk kwam het legioen door de In de Betouwstraat het stadscentrum binnen, maar ook daar liep het destijds hopeloos vast. Roze Woensdag geldt als één van de drukst bezochte doorkomsten van de Vierdaagseweek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.