Het stationsplein in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stationsplein in Nijmegen. © Bert Beelen

Drank, drugs en zwartreizigers: NS grijpt in om toenemende overlast op station Nijmegen

NIJMEGEN - Reizen zonder daarvoor te betalen, roken en drugs gebruiken in de stationshal, geen mondkapje dragen en een vechtpartij: de overlast op het centraal station Nijmegen neemt de laatste weken flink toe. Om een eind te maken aan de aanhoudende incidenten, heeft NS de beveiliging opgeschroefd.  

12 reacties

 • sijtsma

  6 dagen geleden
  goh....niet alleen op station nijmegen....maar veiligheid en service is op een paar basisstations nergens te bekennen....als ze al op een ander station komen lopen ze linea recta naar de trein terug zodat ze op hun eigen station weer lekker kunnen uitrusten....station venlo, elke dag overlast door oostblokkers junks en dealers. het speelt op zoveel stations
 • johan schuurbiers

  6 dagen geleden
  verbaast me echt helemaal niks. al decennia lang eigent de NS top zich een steeds groter deel van de NS opbrengsten naar zich toe. ten kosten van de treinen, reizigers en vooral ook overig personeel. jaar op jaar worden de trein kaartjes maar duurder zodat al het reis plezier er toch wel af is. als klap op de vuurpijl word er voor miljoenen uitgegeven aan de chipkaart, zogenaamd om zwart rijden tegen te gaan. nu weer zien we dat het gewoon niet werkt, wat elke regelmatige reiziger nu wel weet.
 • Fang Fang

  6 dagen geleden
  Het is tijd dat er weer sterke mannen met de trein gaan reizen, geef de soldaten allemaal een OV-jaarkaart. Ook moeten conducteurs geen oude vrouwen zijn maar gezonde sterke mannen met daadkracht/knuppel en portofoon. En laten we onze burgemeester vervangen, de huidige kan naar het RIVM en den Haag en dan krijgen wij iemand met open ogen terug.
 • Uw Buurman

  6 dagen geleden
  De BOA's worden steeds geweldadiger. Om de andere reizigers ben ik niet bang, maar ik vrees wel voor de honger waarmee de boa's op het station maar al te graag geweld toepassen. Het is gewoon geen veilige plek meer,
 • null null

  6 dagen geleden
  Goed zo. Meer controle is wenselijk
 1. Dit is het wilde westen van Nijmegen: ‘Prostitutie, drugs, wapenhandel; Onbegrijpelijk dat het mag doorgaan’
  PREMIUM

  Dit is het wilde westen van Nijmegen: ‘Prostitu­tie, drugs, wapenhan­del; Onbegrijpe­lijk dat het mag doorgaan’

  NIJMEGEN - Je wilt er liever niet wonen. Dat zie je meteen als je de eenvormige, gele flat ziet die het beeld kleurt in deze hoek van de Dukenburgse buurt Lankforst. De troosteloze anonimiteit druipt ervan af en wat wél een teken van menselijk leven geeft, stemt niet erg vrolijk: rommelige balkons met oude bankstellen, balkonhekken die slordig zijn afgeschermd met groen afdekzeil en hermetisch afgesloten ramen, die geen glimp van het leven binnen verraden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

Nijmegen e.o.