Volledig scherm
In de Waal bij Nijmegen zocht de politie gisteren enkele uren naar een te water geraakt persoon. © DG

Dreggen in Waal bij Nijmegen gestaakt, drenkeling niet aangetroffen

NIJMEGEN - Het dreggen naar een onbekend persoon die dinsdagmiddag in de Waal bij Nijmegen te water raakte, is vannacht na enkele uren gestaakt. De drenkeling werd niet aangetroffen.

Gisteren meldde de politie dat het om een man ging die overboord was geslagen van een schip. ,,Dat was in de hectiek van dat moment, helaas een vergissing. De drenkeling is vanaf de Waalbrug te water geraakt.’’

Het voorval gebeurde rond 16.00 uur. Er werd onder meer gezocht met een traumahelikopter en met boten. Vanaf 21.10 uur werd er gedregd door hulpdiensten. ,,De kans dat we nu nog de drenkeling in de buurt aantreffen, is klein. We beperken onze inzet tot het horen van getuigen die gezien hebben hoe de persoon in het water terecht is gekomen’’, vertelt de politiewoordvoerder.

Om privacyredenen wil de politie niet zeggen of het om een man of vrouw gaat. Soms duurt het maanden voordat een drenkeling in de Waal, rivier met sterke stromingen, wordt teruggevonden.

Identiek incident

Deze woensdag voltrok zich aan het begin van de middag een identiek incident in de Waal bij Nijmegen. Een vrouw sprong vanaf de Waalbrug de Waal in. Zij kon worden gered door de brandweer. Opvarenden van de blusboot boden hulp. Een traumaheli werd opgeroepen, maar kon snel weer terug. De politie meldt dat de vrouw weer 'veilig en wel' is aangetroffen.

Volledig scherm
Het dregteam zocht gedurende enkele uren naar de vermiste persoon. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.