Volledig scherm
PREMIUM
© Tom Hessels

Dreiging Nijmegen: ‘Met tranen in mijn ogen heb ik mijn ouders gebeld: papa, mama, wat moet ik doen?’

ReconstructieNIJMEGEN  - Een massa agenten met zware wapens, bivakmutsen en kogelvrije vesten, een half afgesloten binnenstad: in Nijmegen was het dinsdagavond spannend, nadat een man met een psychiatrische aandoening gedreigd had mensen te beschieten. Wat gebeurde er nu precies? Een reconstructie.

Hoe serieus moet je het nemen als een man met een psychiatrische aandoening te kennen geeft dat hij van plan is ‘mensen in de buurt te beschieten’? De politie neemt het dinsdagmiddag rond 16.00 uur in elk geval zeer serieus als vanuit Woonzorgnet daar een melding van wordt gedaan.

De Renkumse zorginstelling heeft onder meer in het centrum van Nijmegen een pand, waarin zestien mensen met een psychiatrische aandoening begeleid kunnen wonen. Een oudere bewoner zou de bedreiging hebben geuit in aanwezigheid van een van de begeleiders.

Lees verder onder de video.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.