Drie minderjarigen opgepakt voor beroving met nepvuurwapen en mes

NIJMEGEN - Drie minderjarige jongeren zijn maandagavond opgepakt nadat ze op de Hommelstraat in de Nijmeegse wijk Hatertse Hei twee vrouwen en een man hadden beroofd onder dreiging van een nepvuurwapen en een mes. Ze maakten twee fietsen en enkele persoonlijke bezittingen buit.

De beroving vond even voor 21.00 uur plaats. De drie daders gingen er vervolgens vandoor.

Een van de slachtoffers belde direct 112.  De politie kon al vrij snel daarna een van de drie verdachten in de buurt aanhouden, aan de hand van het gegeven signalement.

De andere twee minderjarigen kwamen bij het daarop volgende onderzoek in beeld en zijn ook opgepakt. De drie zitten vast voor verhoor. Hoe oud de opgepakte jongeren precies zijn, en of het om jongens dan wel meisjes gaat, wil de politie niet zeggen. ,,Vanwege het feit dat het om minderjarigen gaat’’, aldus een woordvoerder.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.