Volledig scherm
De parkeerplaats waar het gebeurde. © Waldie Rutten/112Nieuwsgroep

Drie Nijmegenaren opgepakt voor inrijden op persoon en wijkcentrum Hatert

NIJMEGEN - Drie mannen uit Nijmegen zijn zondag aangehouden voor het inrijden op een persoon en een wijkcentrum aan de Couwenbergstraat in de Nijmeegse wijk Hatert. Het gaat om twee Nijmegenaren van 24 jaar en een van 25 jaar oud. Naar de persoon die zou zijn aangereden wordt nog gezocht.

Volgens getuigen reed de automobilist na een handgemeen als een dwaas over het terrein, waarbij hij een lantaarnpaal raakte en op de gevel van het gebouw inreed. Brokstukken van de auto lagen verspreid over de parkeerplaats. De bestuurder van het voertuig en nog twee inzittenden gingen er daarna met hoge snelheid vandoor. Buurtbewoners zagen dat zondagochtend rond 08.00 uur gebeuren en belden de politie. 

Agenten zagen de auto op de Winkelsteegseweg rijden en zetten de achtervolging in. Vanaf de Topaasstraat gingen de drie inzittenden te voet verder. Na een zoekactie konden zij worden ingerekend.

Door de actie op het parkeerterrein van het wijkcentrum is de muur van het gebouw ontzet. Een lantaarnpaal is omver gereden. De politie heeft met een speurhond in de buurt gezocht maar heeft de aangereden persoon, die vermoedelijk gewond is geraakt, niet gevonden..

De achtergelaten auto is in beslag genomen, net als enkele goederen die daar in lagen. Dat meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.