De bibliotheek, met als inzetje de buitenkant van het klooster.
Volledig scherm
PREMIUM
De bibliotheek, met als inzetje de buitenkant van het klooster. © Makelaarsbedrijf Stonevest

Drieduizend handtekeningen tegen sloop Nijmeegs klooster: nergens voor nodig, zegt makelaar

Foto'sNIJMEGEN - Het kolossale klooster van de franciscaner broederorde aan de Vermeerstraat in Nijmegen staat te koop. Volgens de makelaar van het klooster zijn er al tientallen geïnteresseerden met mooie plannen. De buurt vreest echter sloop en startte een goedlopende petitie. Een storm in een glas water, vindt de makelaar.

8 reacties

 • Pedro Kantor

  1 maand geleden
  Of het worden leuke appartementen voor mensen met teveel geld of het gaat tegen de vlakte. Tenzij de buurt 3,5 mln ophoest om ermee te doen wat ze willen zijn dat de opties. Dan kun je wel afgeven op investeerders, want iedereen is tegenwoordig een halve communist, maar wat dan? Het leeg laten staan en langzaam laten vervallen? Petities zijn niet meer van deze tijd, crowdfunding was nuttiger geweest.
 • Chris Toorop

  2 maanden geleden
  De makelaar heeft geen enkele zeggenschap/invloed wat er met het pand gaat gebeuren, dus hoe kan hij dat nou beoordelen of de buurt gelijk heeft of niet? Zijn doel is verkopen tegen zo een hoog mogelijke prijs, wat er daarna gebeurd zal hem een zorg zijn. Als een projectontwikkelaar dit opkoopt, weet je zeker dat er niets van dat zogenaamde karakter overblijft.
 • Ryan Carvalho

  2 maanden geleden
  Is het geen monumentaal pand?
 • Maarten Kuijpers

  2 maanden geleden
  Daar komt een investeerder kijken die een paar mooie appartementen/lofts maakt waarbij nagenoeg alle karakter uit het pand getrokken wordt. Visgraatvloertje, strakke muren, zwarte kozijnen, strakke keuken en gedurfde badkamer. Sla een willekeurig interieurmagazine open en je weet wat de toekomst zal brengen. En de nieuwe bewoners maar roepen hoe karakteristiek ze wonen in hun volledig gepimpte moderne woning.
 • J le Blanc

  2 maanden geleden
  "Nergens voor nodig", zegt de makelaar. Vooral de toevoeging 'zegt de makelaar' maakt dat je juist ontzettend op je hoede moet zijn. Ik begrijp die 3.000 handtekeningen dus wel. Immers, ik ken maar weinig makelaars die te vertrouwen zijn, laat staan hun afspraken nakomen... (Niet voor niks dat iedereen zomaar een bord in zijn voortuin kan zetten en vanaf die dag zichzelf makelaar kan noemen, toch?)

In samenwerking met indebuurt Nijmegen