Volledig scherm
© Mirjam van Zelst

Drift Festival gelast zaterdagshow af vanwege weersvoorspelling

NIJMEGEN - Wie van plan was zaterdag te gaan dansen bij het Drift Festival op het Nijmeegse Vasimterrein, moet even slikken. De organisatie heeft vanwege de weersvoorspellingen besloten de zaterdag af te gelasten. Mensen die een kaartje hebben voor deze zaterdag kunnen hun geld terugkrijgen of op zondag bij het festival gaan feesten.

Met name de harde wind en de windstoten die op zaterdag door Meteo Consult worden voorspeld zijn te hard om de veiligheid van de bezoekers te garanderen, laat de organisatie op Facebook weten. Omdat het weer zondag beter is, gaat het feest op die dag gewoon door.

Een kaartje voor de zaterdag is nu ook geldig op zondag en wordt bij de entree gewoon gescand. Vanwege het prijsverschil van beide dagen kan de bezoeker met een zaterdagkaartje het verschil in geld terugkrijgen. Degenen die op zondag geen tijd hebben, kunnen het bedrag van hun kaartje voor de zaterdag terugvragen, net als mensen met weekendticket. Uiterlijk zondag 16 juni krijgen zij bericht hoe dat moet.

‘Het is voor ons een ongelofelijke klap dat we deze beslissing hebben moeten nemen', aldus de organisatie. ‘We hebben er alles aan gedaan om het festival op een veilige manier plaats te laten vinden, maar kunnen dit onder de verwachte omstandigheden helaas niet verantwoorden.’

Drift start vrijdagavond met een openingsconcert in concertgebouw De Vereeniging,  zondag gaat het festival verder bij het voormalig fabrieksgebouw De Vasim aan de Winselingseweg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.