SSH& studentenflats van SSH& aan de Jacob Canisstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
SSH& studentenflats van SSH& aan de Jacob Canisstraat. © Foto: Bert Beelen

Dringende behoefte aan kamers, SSH& wil meer studentenhuizen op de campus

NIJMEGEN - Studenten slapen in hotels, op campings of bij medestudenten op de bank. Signalen dat er dringend behoefte is aan meer studentenkamers waren er al genoeg. Nieuwe cijfers bevestigen dat de kamernood hoog is, ook in Nijmegen. De SSH& wil meer huizen op de campus realiseren.

5 reacties

 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  @Carel: Er is een nog veel simpeler oplossing, laat de Radboud haar eigen probleem oplossen. Nu breken ze oude gebouwen af waar deze studenten in gehuisvest kunnen worden om plaats te maken voor grasveld. De RU wil zo nodig uitbreiden en veel buitenlandse studenten hebben? Zet maar extra huisvesting op de campus dan ipv het probleem op de stad af te schuilen. Ze zijn toch zo graag sociaal en vooruitstrevend? Of is dat klassiek links lullen, rechts zakken vullen?
 • André Derksen

  2 maanden geleden
  Kamernood lijkt me in aantal een stuk lager dan het aantal internationale studenten. Oplossing: de huidige wet naleven en onderwijs weer in Nederlandse taal geven, en niet in Engels. Dan komen alleen nog de internationale studenten die de moeite willen nemen om Nederlands te leren. Dat zullen er een stuk minder zijn, en als die dan na de studie in NL willen blijven dan beheersen ze al goed Nederlands.
 • Frank de Jager

  2 maanden geleden
  Opvang Afghanenen in Heumensoord laten staan als dat niet meer nodig is? Ook lekker dicht bij de Uni! Als noodoplossing uiteraard.
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  De oplossing is supersimpel en daar hoef je echt niet voor gestudeerd te hebben… stop de import van buitenlandse studenten. Dit verdienmodel deugt voor geen meter en gaat ten koste van de kwaliteit van ons onderwijs.
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  De dringende behoefte aan meer studentenkamers wordt o.a. veroorzaakt door de grote toeloop van buitenlandse studenten naar Nederlandse universiteiten/opleidingen. Kan voor deze buitenlandse studenten een "numerus fixus" worden ingesteld of is Nijmegen verplicht tot het toelaten van een onbeperkt aantal buitenlandse studenten?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.