Talis zet een drone in om huurhuizen te inspecteren.
Volledig scherm
Talis zet een drone in om huurhuizen te inspecteren. © Talis

Drones gaan huurhuizen van Talis inspecteren op gebreken

NIJMEGEN - Woningcorporatie Talis in Nijmegen heeft voor het eerst een drone gebruikt om woningen te inspecteren op gebreken. In de toekomst wordt deze 'vliegende camera' vaker ingezet. Volgens corporatie Talis komt privacy niet in geding

36 reacties

 • Jannes 63

  3 jaar geleden
  Voor de privacy kan het mij niet schelen, maar ik wil niet dat er zo'n zoemding om m'n huis heen vliegt.
 • Antonio

  3 jaar geleden
  Voor professioneel gebruik geldt een minimale afstand tot bebouwing van 50 m. Houdt Talis hire rekening mee? Verder geldt een vliegverbod voor drones binnen 3 km van een luchthaven. We hebben hier te maken met de helibasis van het RadboudUMC en zweefvliegveld Malden. Hoe gaat Talis hier mee om?
 • Zeldenrust

  3 jaar geleden
  Wel even nadenken voor je dit post. AeroScan is een, door de luchtvaartautoriteiten, gecertificeerd bedrijf. En staan in contact met de nationale luchtverkeersleiding. Dutch Mill is de militaire tak en heeft hierover geen zeggenschap. Bij nadering van een traumahelikopter gaat de drone naar beneden.
 • Patries

  3 jaar geleden
  Er staat wel meer niet. Wil niet zeggen dat ze de beelden er niet voor gebruiken. Ondanks dat ik die drone een slecht plan vind, is het daar dan net wel weer handig voor. 
 • meneerM

  3 jaar geleden
  Talis is een verhuurder die hun eigen bezit wilt inspecteren op schade en ondehoudsbehoefte. Talis is geen overheid.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.