Volledig scherm
De Tweede Walstraat. © Paul Rapp

Drugsdealer krijgt centrumverbod na dealen in Tweede Walstraat

NIJMEGEN - Tijdens een drugsactie in Nijmegen heeft de politie dinsdagavond een dealer aangehouden in de Tweede Walstraat. De dealer, een 20-jarige inwoner van Nijmegen, mag de komende negentig dagen niet in het centrum komen. 

Ook heeft de dealer een dagvaarding mee naar huis gekregen. De Tweede Walstraat staat al langer bekend om drugsoverlast. Eind 2017 zijn er camera's opgehangen om het toezicht op deze vorm van overlast in en om de straat te verbeteren. Ook is de lichtsterkte van de openbare verlichting verhoogd.

Sinds kort zijn er acties om de sfeer en de leefbaarheid rond de Vlaamsegas en Tweede Walstraat te verbeteren. Zo willen kunstenaars de straten verfraaien en zijn er plannen om meer groen te plaatsen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist
    PREMIUM
    VIDEO

    Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist

    NIJMEGEN - Spuugzat waren de omwonenden van de Griftdijk in Nijmegen-Noord de drukte op de doorgaande weg. De sluiproute maakte het leven in de aangrenzende nieuwbouwwijken op gezette tijden veel minder aangenaam. Zo'n beetje elke werkdag stond de boel 's ochtends en 's avonds luidruchtig vast. Om tafel met de gemeente Nijmegen kwamen de omwonenden zelf op het idee om de Griftdijk in de spitsuren verboden terrein te laten verklaren voor iedereen die er niet woont.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.