Pepijn van Erp
Volledig scherm
PREMIUM
Pepijn van Erp © Paul Rapp

Drukke tijden voor complotspecialist Pepijn van Erp: ‘Dat het zo’n vlucht zou nemen, had ik niet direct verwacht’

het gesprekDe buurvrouw die zegt dat het toch wel gek is - ‘Geef toe dat graancirkels altijd zo perfect rond zijn’ - , heeft niets te vrezen. Een neef met filmpjes van ufo's - ‘Wat gaat er anders zo snel?’-, wordt evenmin ter plekke gedebunkt door Pepijn van Erp uit Nijmegen. Want als de specialist in complotideeën en fakenieuws iets geleerd heeft, dan is het wel hoe je dit soort gesprekken voert op een manier dat het feestje gezellig blijft. 

43 reacties

 • Charles Wit

  9 maanden geleden
  Dunning-Kruger lijders denken dat ze de waarheid in pacht hebben en alles weten, daarom snappen ze wetenschappers niet die, gezien die geloven in voortschrijdend inzicht, nooit in absoluten spreken. Daarom vinden ze iedereen die luistert naar mensen die er meer van weten (ook wel experts genoemd) simpele zielen, omdat iemand die twijfelt aan hun wijsheid wel dom moet zijn. Ook dingen als asymptomatisch is een gigantisch moeilijk begrip voor ze. Ach ja; de wijze wikt, de gek beschikt.
 • Pieter Zeeuw

  9 maanden geleden
  Mensen met het Stockholm Syndroom die zijn niet voor rede vatbaar en kunnen zelfs het meest eenvoudige model niet volgen. Roepen eerst wat over heel veel doden, als dat niet lukt, heel veeeel ziekenhuisopnames en daarna maar overgaan op positieve testen die je dan Corona patient noemt en als dat is platgeslagen dan maar roepen dat er 10-duizenden mensen zijn met jarenlange lange klachten terwijl het virus er net een jaar is. Wat een onnozel volk, daar doet geen econoom wat aan.
 • Charles Wit

  9 maanden geleden
  @Pieter Zeeuw Rot op met je sluikreclame, ik gebruik andere bakboter. Als je nou nog niet snapt dat je geen weerwoord hebt, waarom noem je jezelf dan een "macro-econoom"? Want de keren dat ik met zulke mensen te maken heb gehad, hadden die wel duidelijke argumenten, en niet alleen maar "ik snap het niet, dus ik roep maar wat". Want wappies kunnen wel roepen over rechten, maar verplichtingen zijn vieze woorden bij jullie, zeker bij de libertijnse zijde van de onnozelen. Dus kom eens met echt iets
 • Pieter Zeeuw

  9 maanden geleden
  @Charles, ga toch fietsen man. O nee, dan kun je ook misschien wel Croma krijgen 😉😉
 • Charles Wit

  9 maanden geleden
  @Pieter Zeeuw Natuurlijk doe jij al lang niet meer mee, dat laat je iedere keer weer zien met je egoïstische geblaat. En jij praat niet voor de hele bevolking van Nederland, net zo min als ik. Het enige verschil is dat ik je iedere keer weer laat zien dat je liegt of egoïstisch bezig bent, en ik met bewijs kom. Oh, en ik beweer niet de stem van Nederland te zijn. Maar ik hoop dat je een keer hetzelfde mededogen krijgt als dat je zelf preekt. Weet je eindelijk wat je anderen aan wilt doen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.