Erik van den Munckhof, kandidaat-notaris bij Hekkelman Notarissen in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik van den Munckhof, kandidaat-notaris bij Hekkelman Notarissen in Nijmegen. © Eigen foto

Drukke tijden voor notarissen: ‘Ineens wil iedereen een testament’

NIJMEGEN - Het zijn drukke tijden voor notarissen binnen het personen- en familierecht. Vooral cliënten op leeftijd willen dat er vaart wordt gemaakt met het opstellen van het testament dat in behandeling is. Anderen bellen om te checken bij de notaris of ze het wel goed geregeld hebben en sommigen willen een heel nieuw testament opstellen.

,,Onrust is misschien een groot woord, maar je merkt dat mensen er erg mee bezig zijn. Het is drukker. Er is geen explosieve toename, maar er zijn meer testament- besprekingen dan normaal en in lopende zaken willen cliënten het dossier graag afronden. Vaak beslaat het opstellen van een testament zes weken, maar in geval van spoed regelen wij het dezelfde dag.”

Dat zegt Erik van den Munckhof, senior kandidaat-notaris bij Hekkelman Notarissen in Nijmegen. In deze tijden van corona is er het gevoel van urgentie, merken hij en zijn collega’s. ,,Vaak zie je dat mensen over een testament willen praten als er een sterfgeval in de familie is. En nu dus ook. Mensen zijn er zich van bewust dat het zomaar een keer afgelopen kan zijn. Iedereen is sterfelijk. Deze tijd dwingt hen ook na te denken hoe ze het willen regelen.”

Quote

Geen informeel gesprekje, geen koffie, geen thee, maar een spreekka­mer met een grote tafel, anderhalve meter afstand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.