Een oude slaapzaal van daklozencentrum De Hulsen van IrisZorg in Nijmegen (archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
Een oude slaapzaal van daklozencentrum De Hulsen van IrisZorg in Nijmegen (archieffoto). © Erik van 't Hullenaar

Drukte bij daklozenopvang stijgt, mensen op straat na scheiding of faillissement

DOETINCHEM/ NIJMEGEN/ ZEVENAAR - Steeds meer mensen belanden in de noodopvang voor daklozen in deze regio. Door de krapte op de woningmarkt zien veel mensen geen andere oplossing meer als ze hun eigen huis ineens kwijt raken door bijvoorbeeld een faillissement of een scheiding.

77 reacties

 • Santje

  3 jaar geleden
  RM?
 • de heer J. Zomers (67)

  4 jaar geleden
  Rob, miljarden voor het grote EU... klopt, de EEG met 9 landen was prima. Na de val van de Muur in 1989 hebben de machthebbers in Brussel besloten de arme Sovjet landen bij de EU te halen - dit kost miljarden... door de komst van goedkope arbeidsmigranten blijven de lonen hier laag en stijgt het besteedbaar inkomen niet. Waarbij we wel zien dat huren, koopwoningen, heffingen en BTW intussen alsmaar stijgen.
 • Robtwin

  4 jaar geleden
  Alles word ons ontnomen al jaaaaaren, en dat is zeer goed zichtbaar, justitie, zorg, woningmarkt, politie, onderwijs, etc etc niets werkt nog normaal, Rutte gaat weer vele extra miljarden uitgeven aan EU, de eu gaat uitbreiden, en wij gaan nog meer dokken....de armoede stijgt enorm ook bij werkende mensen....waarom stemt toch steeds op deze club? Elk jaar word voor vele miljarden sociale woningen aan beleggers verkocht die het erg duur verder verhuren, terwijl er juist meer woningen nodig zijn, Helaas krijgen we waarop we stemmen....armoede, ellende, tekorten...
 • de heer J. Zomers (67)

  4 jaar geleden
  Piet, de fout zit niet bij de migrant of vluchteling - zij maken gebruik van de mogelijkheden en voorzieningen wat de Nederlandse overheid en gemeenten hun als vluchteling biedt... wij zouden dat ook doen.Ben het wel met je eens, dat het verschil nu te groot is: de een krijgt niets en de ander krijgt alles op een presenteerblaadje aangeboden.
 • de heer J. Zomers (67)

  4 jaar geleden
  De heer Rutte (52) zegt dadelijk trots met Prinsjesdag - het gaat goed met de Nederlandse economie en werkgelegenheid. Echter hij zegt er niet bij... dat door de grote instroom van arbeidsmigranten en vluchtelingen er een groot tekort is aan woonruimten.Er zijn te weinig nieuwe woningen / appartementen gebouwd, waarbij huren en koopwoningen onbetaalbaar worden voor de gewone mensen.Bij een economisch terugval krijgen we hier veel problemen... mensen zonder baan of in scheiding op zoek naar woonruimte - Mark Rutte kan mooi praten, hij heeft geen lange termijn visie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen